Přečtete za: 4 min

RECENZE: Sada Manucurist Green Flash. Profi manikúra ve 3 krocích

1200x628px fb recenze 1

Když v Econea regálech přistál tenhle starter kit od Manucurist, moje introvertní já zajásalo. Že si udělám profi mani a pedi z pohodlí gauče bez nutnosti tlachání s manikérkou, mě lákalo stejně jako přírodní složení gelových laků a jejich dlouhá výdrž. Je z toho láska? Na jaké vychytávky jsem si přišla během půlročního testování a proč mi při odlakování spadla brada? Mileráda prozradím – hezky krok za krokem.

Tato recenze miluje svobodu a upřímnost. Je tedy nezávislá a do jejího obsahu jsme nezasahovali. Produkty k testování jsme poskytli zdarma a ačkoli jsme čas za sepsání recenze odměnili honorářem, její vyznění bylo mimo naši kontrolu.

Martin z Econea.cz

Rychlé shrnutí

Manikúrní sada Manucurist byl můj životní game changer, co se lakování nehtů týče. Na nohách lak vydrží klidně dva měsíce, na rukách 14 dní. Nehty mám po půl roce testování pevnější a netřepí se tolik jako předtím. Lakování i zapékání je brnkačka (i když to chce trochu cviku – já se s laky plně skamarádila po třech aplikacích), odlakování je díky rychlému sloupnutí laku taková malá terapie. Minus dávám za krátký kabel k LED lampě, velké plus naopak za to, že lak nedělá čmouhy, když zavadím o papír nebo zeď. Doma už mám armádu čtyř dalších barev, což svědčí o tom, že jsem vskutku spokojená. 🙂

Co je Manucurist sada Green Flash Starter Kit?

Startovací sada od francouzské Manucurist je takové malé domácí nehtové studio. Najdete v ní vše pro profesionální manikúru a pedikúru. Gelové laky jsou zapékací a výrobce garantuje 10denní výdrž na nehtech.

Laky jsou 12-free a hema-free, to znamená, že neobsahují žádnou z 12 kontroverzních látek, které běžně najdete v konvenčních lacích na nehty, a není v nich ani hydroxyethylmethakrylát, silný alergen, který nehet vysušuje. Dráždivé látky nahradily v Manucurist přírodními alternativami, třeba cukrovou třtinou, kukuřicí, pšenicí nebo maniokem. Suma sumárum – laky Manucurist jsou šetrnější k nehtovému lůžku i přírodě.

Co sada obsahuje?

  • LED lampu 24W – s jednoduchým ovládáním dvěma tlačítky
  • USB kabel – ovšem bez adaptéru, ten si musíte obstarat sami, případně lampu připojit k notebooku
  • Podkladový lak Green Flash Base coat 15 ml – chrání nehet, zabraňuje jeho žloutnutí a zajišťuje dlouhou výdrž laku
  • Barevný lak Green Flash LED gel Hortencia 15 ml – jemná světle růžová barva
  • Svrchní lak Green Flash Top coat 15 ml – zafixuje barevnou vrstvu a dodá lesk
  • Green Flash odlakovač 100 ml – bez acetonu, obohacený o pečující ricinový olej, z ingrediencí z 97 % přírodního původu
  • Set 5 ks klipů – pro odstranění LED laku (lze nahradit alobalem)
  • Samolepky – na vytunění LED lampy
image7 1

Balení

Sada je zabalená ve slušivé krabičce z certifikovaného FSC papíru. Každý komponent má pak svůj speciální ochranný papírový kabátek. Celkově působí sada kvalitně a s klidným svědomím bych ji nadělila jako dárek i náročnějším kamarádkám nebo mamince.

První dojmy

Když jsem sadu rozbalila, v dobré víře jsem LED lampu píchla rovnou do zásuvky, aby se nabila a já ji mohla ještě ten den prubnout. Ale chyba lávky – lampa není nabíjecí, takže při použití musí být zapojená v elektrice. To úplně nekoresponduje s poměrně krátkým kabelem, který je k sadě přiložený, takže prodlužka je teď můj věrný kamarád. Co se týče lakování, chce to trochu cviku. Šikovnějším z vás to půjde věru hned, mně to trvalo asi tři aplikace.

Jak na to: Profi manikúra a pedikúra ve 3 krocích

Ze začátku jsem s LED laky vedla vášnivé diskuze. Vždycky někde něco drhlo. Tak jsem zabrousila na web výrobce a heuréka – dělala jsem všechny nejčastější chyby při lakování. Takže tady velká zkratka pro vás a tipy, co dělat a nedělat:

  • Před lakováním důkladně očistěte nehet – aby lak správně držel, musíte ho zbavit nečistot a mazu. Stačí jen lehce přejet jemnou stranou pilníku, aby se nehet zmatnil a očistil (takže žádné bolestivé broušení do papírových nehtů, které možná znáte ze salonů). Potom nehet přejeďte odlakovačem a pak už ideálně na nic nesahejte.
  • Poškozený nehet nejdřív uzdravte – pokud máte nehet podrážděný třeba z akrylových nebo konvenčních laků, věnujte jim nejdřív péči posilující výživou. Na pevném a zdravém nehtu lak mnohem lépe drží.
  • Lak nanášejte v tenoučké vrstvě – to platí pro spodní, barevnou i vrchní vrstvu. I když to před zapečením nevypadá, opravdu to stačí. Navíc pokud nanesete tlustou vrstvu, lak se začne krabatit a dělat varhánky – nedobrovolně otestováno. 🙂 
  • Po posledním zapečení pět minutek vytrvejte – lak je po zapečení trošku lepkavý a náchylný na oděrky. Podle výrobce je to normální, určitě tedy neprodlužujte dobu zapékání, ale nechte lak pět minut oschnout na vzduchu, pak krásně zatvrdne.

A teď už hurá na to. Manikúru i pedikúru zmáknete ve třech krocích – laky jsou navíc očíslované, takže chybu tutově neuděláte.

image2

1. krok – podkladový lak (base coat)

image9

Naneste jednu tenoučkou vrstvu podkladového laku a zapečte pod lampou tak, že zmáčknete tlačítko Base & Color. Lampa sama měří 2 minutky, potom zhasne.

2. krok – barevný lak Green Flash Hortencia

Po zapečení podkladového laku naneste v tenké vrstvě barevný lak. Štěteček je tak akorát široký, což aplikaci hezky usnadňuje a lak dostanete až do krajů. Odstín Hortencia je velmi jemně růžový, v jedné vrstvě nehet spíš oživí, ve dvou vrstvách už dodá i narůžovělou barvu, ve třech vrstvách je hezky mléčně růžový. Ať už preferujete jakoukoli sytost laku, každou vrstvu vždy zapečte stejným tlačítkem jako base coat, tedy Base & Color.

Pro porovnání vlevo lak Hortencia v jedné vrstvě, vpravo ve třech vrstvách:

Když při lakování přetáhnu, odlakuju si lak z kůžičky ještě před zapečením. Výrobce doporučuje odlakovat přetahy až úplně nakonec po zapečení všech vrstev, lak ale drží zuby nehty. Pořídila jsem si na to korekční odlakovací tužku od Manucurist, složení má ale stejné jako Green Flash odlakovač ze sady, takže si vystačíte s ním a uchošťourem. 🙂

3. krok – svrchní lak (top coat)

image5

Vrchní průhledný lak naneste v jedné vrstvě a zapečte pod lampou – tentokrát zmáčkněte tlačítko Top. Poslední vrstva se totiž zapéká 3 minuty místo dvou. Čas lampa zase odměří sama. Po zapečení nechte pět minut uschnout na vzduchu, dokud nebude lak nelepkavý.

A voilà! 🙂

Jak dlouho vydrží lak Green Flash na nehtech?

Výrobce garantuje 10denní výdrž, mně lak na nehtech vydrží pravidelně 14 dní, potom se začne lehce odírat a odlupovat. Na nohách vás začnou trápit dřív odrosty než oloupaný lak. Vydržel mi téměř netknutý skoro dva měsíce.

Pro porovnání vlevo fotka čerstvě po nalakování, vpravo po 17 dnech:

Videonávod: Jak odlakovat gelový lak Green Flash

Odstraňování Green Flash laku je taková malá terapie. Funguje totiž na principu „strip“, takže se sám krásně sloupne. Odlakovač voní určitě lépe než klasický konvenční, ale citlivé nosánky může přece jen trochu dráždit.

Pro odlakování stačí rozstříhat odličovací tamponek na čtyři dílky, na každý z nich nanést trošku odlakovače (tamponek vůbec nemusí být nacucaný, aby to fungovalo), přiložit na prst, zadělat klipsnou a počkat dvě minutky. Po sundání klipsny a tamponku se lak sroluje a sloupne. Když zůstane nějaký zbyteček, přejedu ho trochou odlakovače. Po odlakování si důkladně umyjte ruce a hydratujte je krémem.

To prostě musíte vidět. 🙂

Stejný postup razím i na nohách, nicméně klipsny jsou na prsty od ukazováčku po malíček moc velké, na palec zase moc malé, takže se lak nesloupne úplně dokonale. Pak je lepší místo klipsny obalit prst alobalem, to funguje perfektně.

Mimochodem, Manucurist sadu vyzkoušely i kolegyně z Econea.cz a natočily o tom fajn video s podrobným návodem:

Pomohla vám recenze? Sdílejte ji, prosím, i mezi své přátele.

Hodnocení
Hodnocení
Sadu Green Flash od Manucurist jsem si tak zamilovala, že už se mi doma zabydlely kromě Hortencie další čtyři odstíny. Lak vydrží téměř netknutý 14 dní, na nohách až 2 měsíce. Nehty mám po půl roce s těmito přírodními laky pevnější a tolik se netřepí. Oceňuju, že při zavadění o papír nebo stěnu lak nedělá čmouhy. Kdyby byl k lampě přiložený delší kabel, nezlobila bych se. Ke konvenčním lakům už se nevrátím a Manucurist sadou určitě obdaruji i své kamarádky.
👍 Pro
Lak vydrží na nehtech na rukách 14 dní, na nohách až 2 měsíce.
Nezanechává čmouhy na papíru nebo na bílé stěně.
Díky šetrnému přírodnímu složení mám nehty pevnější a netřepí se.
Aplikace je jednoduchá a rychlá.
Odstranění laku je brnkačka – sám se při kontaktu s odlakovačem sloupne.
Vhodný na manikúru i pedikúru, kterou si uděláte z pohodlí domova.
👎 Proti
Krátký USB kabel a chybějící adaptér.
Klipsny nejsou vhodné na prsty u nohou (na palec moc malé, na ostatní prsty moc velké, lze to ale nahradit alobalem).
Vyšší cena samostatných laků (kdybyste chtěli dokoupit do sady).
95
Hodnocení

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Mňamkózní pastilky s Bachovými esencemi Veselá škola od Energie rostlin pro klid a sebevědomí školáků.Omrknout
Antistresová roll-on aroma tyčinka Saloos pro uvolnění napětí a povzbuzení při únavě a vyčerpání.Očíhnout
Zvýhodněná BIO sada šamponu, kondicionéru a masky pro suché vlasy od italské Officina Naturae.Omrknout
Úklidový starter pack univerzálních pomocníků pro eko domácnost za výhodnou cenu od Allnature.Očíhnout
Na suchá chodidla a popraskané paty jedině regenerační balzám Hebké nožky od slovenského Kvitku.Omrknout
Zdravá BIO dobrota do kapsy v podobě ovocných koulí z datlí, fíků, vlašáků a kokosu od Sunny Fruit.Očíhnout
Nezaplétá si větvičky do vlasů a nenosí lupení místo sukně. Přesto občas tančí bosá na louce, dumá nad noční oblohou, učí se porozumět němé řeči svého hafana a přemýšlí. Nad tím, jak život v moderní době propojit s přírodou. Nad tím, jak šetrně pečovat o planetu a o sebe zároveň. Nad tím, jak to vyťukat do klávesnice a předat poselství dal. Krůček po krůčku.

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..