Přečtete za: 4 min

RECENZE: Zklidňující noční krém Lavera Basis Sensitive nechá v klidu i tu nejzpovykanější pokožku

1200x628px bez textu recenze lavera basis

Jsem od přírody sušenka a bez krému na obličej nedám ani ránu. Přestože mám pleť citlivou se sklonem k šupinatění, nedokážu si odpustit horkou sprchu před spaním. Zatímco prohřáté nohy děkují, pokožka dává najevo nespokojenost červenými fleky a pnutím. Přesto mám ale radši lehčí krémy, a noční, které bývají příliš hutné, nevyhledávám. Noční krém Lavera Basis Sensitive však potěšil lehoučkou texturou, která pokožku nezaplácne. Co všechno tenhle krém umí a co se mu skrývá pod víčkem?

Tato recenze miluje svobodu a upřímnost. Je tedy nezávislá a do jejího obsahu jsme nezasahovali. Produkty k testování jsme poskytli zdarma a ačkoli jsme čas za sepsání recenze odměnili honorářem, její vyznění bylo mimo naši kontrolu.

Martin z Econea.cz

Rychlé shrnutí

Zklidňující noční krém Lavera Basis Sensitive potěší přírodním složením bez parfemace a důrazem na využití BIO surovin. Vůně je velmi lehoučká a příjemná. Jako největší plus bych vypíchla texturu, která je lehká – krém tak nedělá na obličeji neprodyšný film a rychle se vstřebává. Navíc stačí použít jen malé množství, takže krém prakticky neubývá.

lavera 2 1 2

Co je zklidňující noční krém bez parfemace Lavera Basis Sensitive?

Tenhle noční krém od německé Lavery je záchrana pro všechny, kteří mají citlivou a suchou pleť a málo co na obličeji snesou. Krém totiž nejen hydratuje a vyživuje, ale také pokožku zklidňuje. Díky obsahu Aloe vera a meduňky pomáhá pleti zklidnit podráždění a zmírnit napětí. Přírodní oleje a másla se pak starají o výživu a zjemnění.

Všechny suroviny jsou 100% přírodní a v BIO kvalitě. S klidným svědomím si výhodu krému užijí i vegané – tato tvrzení pak podloží i sbírka certifikátů, kterými se krém pyšní: Vegan Society, Climate Neutral a NaTrue.

Balení

Krém výrobce zabalil do papírového obalu, na kterém najdete složení i instrukce k použití. V krabičce se skrývá skleněná dózička, jejíž obsah chrání do prvního použití ještě ochranné víčko z alobalu, takže si můžete být jistí, že se do krému nic nedostalo.

Balení krému Lavera Basis Sensitive
Ochranné víčko z alobalu – i to se dá třídit do kontejneru na kovy, když z něj setřete veškerý krém.

Přírodomilci jistě ocení, že je krabička z recyklovaného papíru a 90 % skla na dózu také pochází z recyklovaných surovin. Velká výhoda tohoto balení je, že se vše dá recyklovat znovu. Na druhou stranu jsou krémy v dózách méně user friendly, protože aby se nekontaminovaly bakteriemi z rukou, mělo by se z nich nabírat pouze čistou špachtlí (tu výrobce nepřikládá). Další nevýhodou je pak vyšší váha skla oproti plastovým tubám. Pokud se ale nechystáte cestovat s krosnou nalehko, žádný velký problém to není.

Kolem a kolem je sklo příznivější k přírodě, protože se dá recyklovat prakticky donekonečna. Takže stačí mít v domácí kosmetické výbavě jednu špachtli, kterou po každém použití opláchnete, a problém s nabíráním krému je vyřešený.

👉 Očíhnout zelené poklady od Lavera

První dojmy

První dojmy po rozbalení byly pozitivní. Vůně krému je velmi nepatrná, přesto je ale příjemná. Takže i krém bez parfemace nemusí vonět nepříjemně, naopak. Další plusové body získal noční krém tím, že je lehoučký, snadno se roztírá a nedělá na pokožce tlustý film. O to víc mě potěšilo, že po nanesení pokožka nepnula a neštípala, takže jsem krém s radostí zařadila do každodenní pleťové péče.

Jaké složky se starají o blaho pokožky?

Jak už jsem nakousla v úvodu, pod víčkem najdete jen 100% přírodní složky se štemplem BIO. Žádná ze surovin navíc není živočišného původu, ani není testovaná na zvířatech. Ráda bych tu vypíchla ty největší dříče, kteří se starají o to, aby byla pokožka vyživená a zklidněná:

  • Bambucké máslo obsahuje nenasycené mastné kyseliny a řadu vitamínů rozpustných v tucích, jako je A, D, E a F. V pleťových produktech je oblíbené pro schopnost zadržet vlhkost v pleti a podporu tvorby kolagenu, který je pro zdravou pokožku nezbytný.
  • Kokosový olej dobře reaguje se všemi typy pleti, včetně suché a citlivé. Dobře se vstřebává a nezanechává mastný film.
  • Olej ze sladkých mandlí šetrně pečuje o citlivou pokožku a dokáže zjemnit i suchou šupinatou kůži.
  • Aloe vera jako účinný pomocník při regeneraci pokožky a její hydrataci. Také podporuje tvorbu kolagenu, což ocení všichni, kterým je 25+.
  • Extrakt z meduňky pomáhá pokožku zklidnit, hydratovat a tonizovat. Ocení ho i ti, kteří trpí na akné nebo svědění a pálení pokožky.
  • Extrakt z vilínu virginského potěší antiseptickými a stahujícími vlastnostmi.

Dále v krému najdete olivový, sójový a slunečnicový olej i řadu dalších čistě přírodních složek, které dohromady tvoří jemný krém, který je radost používat.

Německou značku přírodní kosmetiky podrobila drobnohledu ve videu také Markéta z Econea.cz. Hoďte očkem, jaké libůstky si oblíbila. 🙂

Jak se noční krém od Lavery používá?

Zklidňující hydratační noční krém Lavera Basis Sensitive se nanáší každý večer na vyčištěnou pleť obličeje a krku, aby se mohl naplno vstřebat a postarat se o pleť během spánku. Krém se lehce roztírá a stačí ho použít jen malé množství. Když jsem cítila, že je pleť ze sprchy vysušená více, trochu jsem na množství přidala. Výrobce doporučuje nanášet krém jemnými krouživými pohyby, já ho nanášela tak, jak mi přišel pod ruku a rozhodně mu to na funkci neubralo.

Na krabičce stojí, že kromě denního použití lze jednou týdně krém použít v silnější vrstvě jako masku a nechat ho působit 10–15 minut. Moc se mi do zkoušení nechtělo, protože v naprosté většině případů mi masky na obličeji vadí a pokožka do pár minut zrudne a pálí (a to i v případě, že ve slabší vrstvě produkt snesu). Dobrá zpráva pro všechny citlivky však je, že žádné zrudnutí ani pálení se nekonalo.

Krém je opravdu lehký, a i v silnější vrstvě netvoří neprodyšnou bariéru. Velká část se vstřebala poměrně rychle a zbytek stačilo opláchnout teplou vodou. Výrobce kromě vody doporučuje také přírodní tonikum, záleží tedy, co komu vyhovuje.

Přiznám se, že jsem krém používala i na nohy po holení, protože jsou většinou suché a podrážděné. A i v tomto případě jsem byla velmi spokojená. Krém pokožku uklidnil a vypadala rozhodně spokojeněji.

TIP: Jukněte taky na upřímnou recenzi denního hydratačního krému Lavera Basis Sensitive.

Budeme skákat radostí, když článek přesdílíte a inspirujete tak k šetrné péči o pleť i své přátele.

Hodnocení
Noční krém od Lavery potěší všechny citlivky, které nesnesou parfémované krémy. Složení je totiž naprosto bez parfemace a o příjemnou vůni se starají jen přírodní oleje a rostlinné extrakty. Krém je lehoučký, snadno se roztírá a rychle se vstřebává. Oproti klasickým nočním krémům tak nedělá na obličeji neprodyšnou bariéru, která se během noci otře do polštáře. Z lehké textury plyne i další výhoda – ráno jsem se nebudila s mastným nosem, čelem a bradou, jen s příjemně hladkou pletí. Nevím, nakolik by krém obstál během zimy, kdy dostává citlivá pleť výrazně větší nálož, během teplejších měsíců ale odvedl poctivou práci.
👍 Pro
lehoučká textura
bez parfemace
pleť nechá volně dýchat
pro namazání obličeje stačí použít malé množství
nedráždí ani citlivou pleť
lze použít i jako pleťovou masku
100% přírodní složení bez živočišných složek
👎 Proti
balení v dóze, kde se při nesprávném používání krém kontaminuje bakteriemi z rukou
vyšší váha skleněného balení
90
Naše hodnocení

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Zvýhodněná sada úklidových přeborníků od Tierra Verde – odmašťovač, čistič skel a uni čistič.Omrknout
Útulný čajový adventní kalendář od Sonnentoru v ilustrované krabičce s 24 kvalitními BIO čaji.Očíhnout
Veganské kapsle Imunacut Forte pro posílení imunitního systému v chladném období od Neobotanics.Omrknout
Aromaterapeutická směs proti migréně v praktické roll-on tyčince od české Nobilis Tilia.Očíhnout
Bestsellerový 2v1 suchý šampon a kondicionér Maca od Kvitku proti vypadávání vlasů.Omrknout
Aroma sada esenciálního oleje a znovuplnitelného inhalátoru Natasha pro uvolnění dýchacích cest.Očíhnout
Nadšená pěstitelka pokojovek a chovatelka útulkových psů. Stejně jako se stará o své huňaté i olistěné mazlíčky, pečuje o svět kolem sebe – proto už jako malá místo hub nosila z lesa odpadky. Psaní o udržitelnějším žití a přírodní kosmetice bere jako možnost šířit své nadšení pro přírodu dál a udělat svět zase o kousek hezčí

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..