Diskuze a zkušenosti: 1 komentář Přečtete za: 3 min

Inspirace na originální eko dárky k Vánocům

Inspirace na originální eko dárky k Vánocům

Přijít každý rok s originálním nápadem na ekologické vánoční dárky je těžké, co si budeme povídat. Po čem sáhnout, nebo co si přát, pokud se chcete vyhnout plastům, horám odpadu, ponožkám a svetrům se sobem? V dnešním článku vám ukážeme, jak si ve změti možností vybrat snadno, rychle, zdravě a udržitelně. A také tipy na DIY i dobročinné dárky.

Tipy na ekologické vánoční dárky

Možná jste si někdy všimli, že pokud má člověk příliš možností, vybírá se mu tak nějak hůř, než kdyby jich měl jen hrstku. To platí u nakupování marmelád i u výběru vánočních dárků. Na e-shopu Econea.cz vyčkává bezmála 3 000 přírodních produktů a to může při lovu dárků dost zahltit. Přichystali jsme proto speciální dárkovou kategorii, kde sežente potěšení pro své blízké ve vteřině. Jaké novinky na vás čekají?

Dárek k Vánocům pro muže

Vybírat dárky mužům bývá zapeklité. Někteří všechno mají, jiní nic nepotřebují, další neví, co by si přáli,… Přitom by jim tolik Ježíšků chtělo udělat radost. Abyste to měli jednodušší, vytvořili jsme kategorii Dárky pro muže.

Najdete v ní dary, které jsou ekologické, maximálně přírodní, udržitelné a zero waste. Navíc nezkřivily přírodě ani vlásek a zvířeti ani chloupek. Vašim drahým mužům zpříjemní holení, hygienu a sportování. Podpoří produktivitu i obranyschopnost, postarají se o hladce oholenou tvář, krásný dlouhý vous i intimitu.

Dárek k Vánocům pro ženu

I výběr dárků pro ženy bývá někdy vyšší dívčí. Protože ženy zpravidla s velkým nasazením pečují o druhé, kdykoli se naskytne příležitost, měli bychom jim opečovávání vracet. Přesně to je životní misí všech přírodních pokladů, které jsme vyskládali v kategorii Dárky pro ženy.

Najdete tu přírodní kosmetiku, voňavé rostlinné svíčky bez škodlivých látek, všemi mastmi mazaná rostlinná másla a oleje, relaxační koupele i aromaterapii, zero waste vychytávky do domácnosti i na cesty, účinnou eko drogerii, zdravé lahodnosti pro mlsné jazýčky i doplňky stravy.

TIP Prozkoumejte naši vymazlenou kategorii dárkové balíčky a sady.

Dárky k Vánocům pro děti

Vánoce jsou asi nejkouzelnější s dětmi. S těmi malými, když vidí první stromeček, s těmi většími, když už se radují z dárků, i s těmi v pubertě, které mají plnou pusu vtipných poznámek. Ať už sháníte dárky pro děti, vlastní, nevlastní nebo cizí, usnadnili jsme vám to. V kategorii Dárky pro děti najdete:

Dárkové pouzkazy k Vánocům

Nejste si jistí, jestli sáhnout do poličky s kosmetikou, drogerií nebo zero waste životním stylem, a přesto chcete darovat eko dárky? Máme pro vás řešení. Věnujte dárkový poukaz a obdarovaná nebo obdarovaný si pak vyberou podle svého gusta.

Dárkové poukazy máme v hodnotách:

TIP Rádi byste darovali kvalitní a udržitelné dárky z bio bavlny? Taková trička, mikiny, šaty, doplňky (šály, batohy, ponožky) ručně šije česká firma Zdravé tričko, která vyrábí „pomalou“ a férovou módu.

DIY dárky pro kohokoliv k Vánocům

S láskou dělaný a vlastnoručně vyráběný dárek potěší v dnešní uspěchané a digitální době obzvlášť. Pro a proti domácí výroby jsme rozebrali v našem článku Fenomén DIY aneb „udělej si sám“ – vyplatí se koupit, nebo vyrobit? A tady vám přinášíme 9 tipů na DIY ekologické dárky bez odpadu (zero waste):

Kosmetika:

Eko drogerie:

Intimita:

Různé:

Charitativní dárky, které potěší hned 3x

Fandíte minimalismu a dobrým skutkům? Darujte svým blízkým dobročinnost. Pomůžete, kde je to potřeba, a dobrý pocit zahřeje hned třikrát – vás, vaše blízké i obdarované lidi nebo přírodu.

  • Arnika je česká nezisková organizace, která od roku 2001 spojuje lidi usilující o lepší životní prostředí. Dlouhodobě prosazuje méně odpadů a nebezpečných látek, živé řeky, pestrou přírodu a právo občanů rozhodovat o životním prostředí.
  • ADRA je humanitární organizace, která patří do mezinárodní sítě nevládních organizací fungujících ve více než 100 zemích světa. V ČR působí od roku 1992. Poskytuje okamžitou humanitární pomoc při mimořádných událostech a věnuje se také globálnímu rozvojovému vzdělávání.

Vaše tipy na ekologické dárky k Vánocům

Co budete letos nadělovat pod stromeček? Kupované ekologické dárky? DIY dárky? Dárkové poukazy? Charitativní dárky? Nebo něco jiného? Podělte se s námi v komentářích o další tipy. Víc Ježíšků víc ví. 😉

Pozn. red.: Původní verzi článku napsala pro Econea.cz Katka Kang. Článek jsme nově učesali v listopadu 2022. 

Prosíme, sdílejte tento článek dál, ať má více lidí letos zelenější a zdravější Vánoce:

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Zvýhodněná sada úklidových přeborníků od Tierra Verde – odmašťovač, čistič skel a uni čistič.Omrknout
Útulný čajový adventní kalendář od Sonnentoru v ilustrované krabičce s 24 kvalitními BIO čaji.Očíhnout
Veganské kapsle Imunacut Forte pro posílení imunitního systému v chladném období od Neobotanics.Omrknout
Aromaterapeutická směs proti migréně v praktické roll-on tyčince od české Nobilis Tilia.Očíhnout
Bestsellerový 2v1 suchý šampon a kondicionér Maca od Kvitku proti vypadávání vlasů.Omrknout
Aroma sada esenciálního oleje a znovuplnitelného inhalátoru Natasha pro uvolnění dýchacích cest.Očíhnout
Dobrodružka s kreativním duchem a nenapravitelná životní optimistka. Její zapálení pro ekologii začalo u soběstačných domů. Pokračovalo v cestě k veganství. A dál roste v psaní řádků pro inspiraci ke změně a udržitelnějšímu životu. Pohání ji vědomí vzájemného propojení všeho živého, běhání po lesích a kopcích, balancování na jógamatce a mazlení se zvířaty.

Diskuze a zkušenosti: 1 komentář

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..