Přečtete za: 3 min

RECENZE: Lavera Basis Sensitive nedělá mastný film a nepálí v očích. Přesně tohle od krému čekám

1290x450px blog recenze lavera

V kosmetické péči jsem byla vždy minimalistka. Přesto jsem tomuto krému dala šanci. Prý zklidňuje a hydratuje. No, takových už jsem pár viděla: všechny dělaly mastný film a pálily mě po pár hodinách v očích. Že to s Lavera Basis Sensitiv bylo přesně naopak, víte už z nadpisu recenze. Ale ještě dlužím detaily…

Tato recenze miluje svobodu a upřímnost. Je tedy nezávislá a do jejího obsahu jsme nezasahovali. Produkty k testování jsme poskytli zdarma a ačkoli jsme čas za sepsání recenze odměnili honorářem, její vyznění bylo mimo naši kontrolu.

Martin z Econea.cz

Rychlé shrnutí

Zklidňující hydratační denní krém na obličej Lavera Basis Sensitive je Nature, Vegan a Climate neutral. Hodí se pro citlivou pleť a vyrobený je především z bambuckého másla, mandlového oleje a výtažků z Aloe vera. Díky šetrné výrobě nedráždí pleť (právě naopak), nepálí v očích a nevytváří na povrchu pleti neprodyšný film. A pozor, mastnotu nebudete stírat, ani když se krátce po nanesení krému zpotíte. Krém nemá žádnou parfemaci, voní jen po rostlinných olejích a máslech. A to mi neskutečně vyhovuje.

Balení

Obdržela jsem podlouhlou papírovou krabičku s nevtíravým designem a všemi důležitými informacemi na čelní straně. Uvnitř čekal krém v tubě podobné dětským zubním pastám: plastová tuba s plastovým odklápěcím víčkem.

To mě potěšilo, protože dózy s krémy nemám ráda. Do nich musím „hrábnout“ a kontaminovat zbytek obsahu, o přístupu kyslíku a rychlé oxidaci krému nemluvě. Ne že bych byla citlivka, ale když už mám zklidňující krém, nechci si ho nechat osídlit hromadou breberek. 🙂 A zároveň doufám v minimum použitých konzervantů.

Výrobce (naštěstí pro mě) dal přednost mnohem lepšímu řešení: odklopíte víčko, pod ním je jen drobná dírka. Tou si na dlaň vytlačíte tolik krému, kolik právě potřebujete. A hned zase zavřete. Minimum kontaktu s rukou, minimum vniknutého vzduchu, minimální podněty ke znehodnocení krému (aspoň tak to vidím já).

👉 Očíhnout zelené poklady od Lavera

První dojmy

Po prvním přičichnutí ke krému jsem byla spokojená. Žádné umělé parfemace, takže je vysoká šance, že mě nebude krém štípat v očích. A přesně tak to i bylo! Schválně jsem hned napoprvé řádně promasírovala i vrásky ve vnějších koutcích oka a pod okem.

A přestože se krém trošku do očí dostal, neštípal mě. Ani bezprostředně po nanesení, ani později. Během několika minut jsem krém na pleti cítila méně. Odpoledne už vůbec ne. Jen jsem při sáhnutí na obličej cítila, že je kůže měkčí, jakoby vláčnější. I na slunci (při obracení sena) je bez napnutí z vysušení.

👉 Očíhnout zelené poklady od Nobilis Tilia

Složení? Hlavně bambucké máslo, mandlový olej a Aloe

Složení je poměrně bohaté. Neobejde se bez glycerinu, vody, meduňky lékařské nebo bez slunečnicového oleje. Jako hlavní pečující látky uvádí výrobce bio Aloe vera a bio mandlový olej. V e-shopech jsem našla jako další lákadlo na tento krém ještě i bambucké máslo. Ale to není výrobcem na obalu tolik propagováno. Ve složení jej na krabičce najdete jako „Butyrospermum Parkii (Shea) Butter“.

Lavera Basis Sensitive 1
Balení zajišťuje minimální kontaminaci rukama i minimální objem vniknutého vzduchu
TIP: O benefitech mandlového oleje si můžete přečíst tady. Jak se nesložit ze složení kosmetiky pak detailně prostudujete tady na Econea blogu. A o tom, jak hyaluronové sérum zbořilo mé předsudky o kosmetické péči, píšu tady.

Použití krému se nebojte ani před fyzicky náročným dnem

Krém se má nanášet každé ráno na vyčištěnou pleť. Přiznávám se, že dennodenní použití jsem nezvládla (ne kvůli krému samotnému, prostě jsem zapomínala). Ale když jsem si vzpomněla, pak jsem postupovala klasickou cestou: po sprše nanést hyaluronové sérum, nechat chviličku zaschnout. A pak jemňoučkou vrstvu krému. Hotovo.

Na jedno natření mi stačí cirka kávová lžička (opravdu kávová k „základnímu“ espressu).

Příjemným zjištěním bylo, že krém nebrání pleti v pocení. Jednoho dne jsem se vydala na cvičení už dopoledne, nedlouho po nanesení krému. Dost se tu zapotím. Ale světe div se: nepotila jsem mastnotu. Krém ani nebránil pleti dýchat. Malinko jsem ho na kůži cítila, především pak při mytí obličeje. Ale nebylo mi to nepříjemné (což u jiných krémů je – i když z lékárny, rozhodně nemohu říct. I proto jsem krémy nikdy moc nepoužívala).

Lavera Basis Sensitive 2
Jedna „porce“ je droboučká, jen kávová lžička. Vystačí na obličej, krk i zátylek

Před a po?

Lavera Basis Sensitive jsem začala používat koncem jara, kdy sluníčko zapichuje do kůže ostré paprsky. Většinou mě po takových dnech večer pálívají tváře. Ale letos, s používáním krému, jsem tento pocit nezažila. Pleť si zachovala svou hydrataci, i když jsem si krém nanesla třeba jen jednou za dva, tři dny.

Takže krému a jeho testování pro tuhle recenzi vděčím za fakt, že koncem letošního jara a počátkem léta se po pobytu na sluníčku necítím jako vysušená rozinka. Po nanesení krému mě nepálí oči (což je nejen pro copywritera velkou úlevou) a nemusím se trápit s mastným nebo lepivým filmem.

Lavera Basis Sensitive 3
Vrásky ve vnějším koutku očí jsou téměř neviditelné – bonus navíc

Skvělý bonus navíc

Sice si na to nějak nepotrpím a se svým věkem jsem smířená. Ale Lavera Basis Sensitive mi téměř zneviditelnila jemné vrásky okolo vnějších koutků očí. Fotka není nic moc, ale hladkou kůži okolo očí na ní jistě rozeznat dokážete.

Sdílejte, prosím, recenzi mezi své známé. Třeba je inspiruje k šetrné péči o pleť.

Lavera Basis Sensitive 2
Zklidňující hydratační denní krém BIO Lavera Basis Sensitive
Co byste měli vědět o krému Lavera Basis Sensitive
Lehoučký hydratační krém bez parfemace a jakýchkoliv dráždivých složek. Jen vůně bambuckého másla, mandlového a dalších olejů, meduňky a Aloe. Neštípe, nelepí, netvoří neprodyšný film. K nanesení jej stačí jen kapička. Hydratuje natolik, že ani po pobytu na slunci netáhne pleť vysušením. A bonus navíc: vrásky okolo očí se téměř ztratily!
👍 Pro
bez parfemace
po nanesení neštípe a netvoří film
pleť může volně dýchat
zpocení po nanesení krému není problém – žádná mastnota nestéká
k natření obličeje, dekoltu a kůže za krkem stačí jen kávová lžička (po použití hyaluronového séra)
balení, v němž se krém nekontaminuje povrchem prstů, ani do něj nevniká příliš mnoho kyslíku
snadno se vejde i do malé cestovní tašky
👎 Proti
ať hledám, jak hledám, nenacházím. Snad trošku vyšší cena než u konvenčních krémů – jenže za ni dostanete skvělý a nedráždivý produkt
100
Naše hodnocení

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Zvýhodněná sada úklidových přeborníků od Tierra Verde – odmašťovač, čistič skel a uni čistič.Omrknout
Útulný čajový adventní kalendář od Sonnentoru v ilustrované krabičce s 24 kvalitními BIO čaji.Očíhnout
Veganské kapsle Imunacut Forte pro posílení imunitního systému v chladném období od Neobotanics.Omrknout
Aromaterapeutická směs proti migréně v praktické roll-on tyčince od české Nobilis Tilia.Očíhnout
Bestsellerový 2v1 suchý šampon a kondicionér Maca od Kvitku proti vypadávání vlasů.Omrknout
Aroma sada esenciálního oleje a znovuplnitelného inhalátoru Natasha pro uvolnění dýchacích cest.Očíhnout
Vyrůstala na vesnici a v rodině, kde bylo normální zahradničit, recyklovat maximum věcí a vážit si výdobytků (nejen) přírody. Profesně se věnuje finanční gramotnosti, ale stále silněji si uvědomuje, jak důležitá je gramotnost ekologická. Ráda recenzuje ekologicky šetrné produkty, aby se z neznámých přípravků pro „eko nadšence“ mohly stát vyzkoušené věcičky pro každodenní a k okolí šetrnější život.

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..