Přečtete za: 4 min

RECENZE: Wooden Spoon SOS balzám BIO. Podrážděnou kůži zvládne dostat do pohody už do hodiny!

Recenze SOS balzám od Wooden Spoon

Přiznám se, cokoliv s označením „SOS“ nebo „První pomoc“ musím hned mít a odzkoušet, je to taková moje malá OCD obsese. Protože když něco slibuje skoro okamžitou úlevu, jak moc okamžitá ve skutečnosti vlastně je, a je vůbec? Tyhle rychle hojící vychytávky mě prostě fascinují a mám jich doma plný šuplík. Takže SOS balzám od Wooden Spoon byl pro mě na testování tou nejjasnější volbou a rozhodla jsem se ho podrobit rovnou tak extrémní zkoušce, že bych s ní mohla s přehledem konkurovat i Dolores Umbridgeové. Jak se mu nakonec podařilo ukonejšit čerstvě podrážděnou pokožku a ne zrovna malé, rudě vyhlížející pupínky po (absolutně nezvládnutém) holení?

Tato recenze miluje svobodu a upřímnost. Je tedy nezávislá a do jejího obsahu jsme nezasahovali. Produkty k testování jsme poskytli zdarma a ačkoli jsme čas za sepsání recenze odměnili honorářem, její vyznění bylo mimo naši kontrolu.

Martin z Econea.cz

Rychlé shrnutí

Není SOS balzám jako SOS balzám. Tenhle je fakt povedený a hlavně spolehlivě funkční! Svým výkonem si zasloužil místo nejen v mé, ale i v mamčině a sestřině domácí lékárničce. 30 let jsem hledala něco, co mi dokáže okamžitě a rychle zklidnit podrážděnou pokožku a pupínky po holení, abych s vystavením třísel světu nemusela čekat až do druhého dne, a teď jsem to konečně našla.

Co je vlastně BIO SOS balzám od Wooden Spoon?

Stejně jako ostatní produkty od Wooden Spoon, i tohle mazání není v žádném procesu výroby ředěné vodou, jedná se tedy o koncentrovanou sílu přírody. Suroviny v něm obsažené navíc při zpracování neprochází teplotou vyšší než 38 °C. Pyšní se proto nejen BIO a RAW lípkou, ale také, a to hlavně, zachovaným obsahem všech přirozených prospěšných látek, které nám příroda k využití nabízí. 

SOS balzám se mimo jiné honosí i přísným certifikátem Cosmos Organic od Ecocertu. Ten zaručuje nejen nepřítomnost řady kontroverzních látek, jako jsou například syntetická barviva a parfemace, GMO nebo PEGy, ale zároveň odpovědné využívání přírodních zdrojů. Ve Wooden Spoon prostě věří na autentické, jednoduché, co nejvíce čisté a funkční receptury plné čerstvých ingrediencí, a nezapomínají při tom ani na celkovou udržitelnost.

Chcete-li vědět víc o požadavcích a podmínkách pro splnění certifikace Cosmos Organic nebo jiných přírodních a eko razítek, mrkněte na článek Sonda mezi certifikáty přírodní kosmetiky a drogerie.

Jaké složky v balzámu hodí do klidu i tu nejpodrážděnejší pokožku?

V receptuře jemně našlehaného SOS balzámu se ukrývá hned několik přírodních pokladů. Jeho základ tvoří nerafinované bambucké máslo, díky kterému má parádně jemnou a poměrně snadno roztíratelnou konzistenci a v neposlední řadě také okamžité a hloubkově hydratační vlohy. O antimykotické a antibakteriální účinky se v balzámku stará zase tea tree olejíček, o zklidnění nejen pokožky, ale i mysli, pak éteráček z levandule a kadidlovníku

Těmi největšími hrdiny jsou tady však oxid zinečnatý a olej z rostliny tamanu. První z jmenovaných, bílý přírodní zázrak s protizánětlivými účinky, totiž neproniká přímo do pokožky, ale zůstává na jejím povrchu. Díky tomu na ní vytváří bariéru před poťouchlými vnějšími vlivy, chrání ji, a tím urychluje její regeneraci. Schopnost vytvářet na pokožce ochranný (a vodou jen tak nesmyvatelný) film má i zmiňovaný tamanový olej. Ten je ale ještě navíc bohatý na nenasycené esenciální mastné kyseliny, zejména ty linolové, které jsou už od přírody skvělými ranhojiči.

Proč mít SOS balzám v domácí lékárničce?

Protože s ním můžete namazat opravdu všechno, jakékoliv kožní trápení a podráždění. Zatáhne a uklidní rozběsněné akné, a to jak na obličeji, tak třeba i na zádech nebo zadečku. Zmírní štiplavost a citlivost spálenin, když si neodborně sáhnete na pánev –  ano, odzkoušeno na vlastní dlaň, i tak nešikovná běžně jsem. Perfektně ošetří záděrky, strupy, škrábance od psa, štípance od komárů, ale třeba i špatně se hojící nebo vysušené jizvy. No, a nesmíme zapomenout ani na začervenalou kůži a pupínky po holení, o kterých vlastně celá tahle recenze je.

Omrkněte SOS balzám ve videu:

Použití a výsledky, ze kterých vám spadne brada

Už po otevření balzámku vám o nos zacvrnká silně bylinná vůně, avšak ne nijak obtěžující, příjemná, mně hodně připomínající vůni stromové zeleně a jehličí. Příjemně mě překvapilo, že k ošetření větší plochy kůže stačí pořád jenom ždibec balzámu na krajíček prstu. Hezky se totiž roztírá. Přesto to však chce trochu té trpělivosti, pořád se jedná o mazání s obsahem zinku, a pokud máte zkušenost se zinkovkama, asi víte, o čem mluvím. Nicméně to nemění nic na faktu, že na namazání celé jedné nohy, a to že mám nohy od paty až po kyčel opravdu dlouhé, mi stačily tři ťupky balzámu. Dalším jeho obrovským benefitem je také to, že na kůži prostě drží a drží – můžete se obléct, a přesto se do oblečení neotře, zůstane tam, kde má, na kůži. 

Ale teď už k té neodborně oholené bikinové oblasti. Přiznávám se, stává se mi to často a jako naschvál vždy, když mám někam vyrazit právě v plavkách a jediné co si opravdu nepřeji v tu chvíli mít, jsou červená a opupínkovaná třísla. Taky ale věřím, že nejsem sama. Co, dámy?

SOS balzám od Wooden Spoon jsem si na tuhle extrémně podrážděnou pokožku namazala hned po vysušení ze sprchy, a čekala jsem na zázrak, který mě zachrání. A světe div se, on přišel! Až jsem chvíli nevěřila svým vlastním očím. Do hodinky se mi pokožka zklidnila natolik, že bych se už vůbec nestyděla jít hned s holýma stehnama do bazénu. A do dvou hodinek? Výsledek naprosto, jak by řekl Barney Stinson, legen… počkej si …dární. Legendární! Tímhle si SOS balzám zaslouženě získal místo v mé koupelnové skříňce i v každém mém cestovatelském batůžku

Balení ideální do koupelny i na cesty

Pokud máte rádi mít šikovné věcičky vždy po ruce, tak z balení SOS balzámu budete nadšeni stejně jako já. Tak akorát velká dózička se vejde kamkoliv, do šuplíku, do kabelky a v případě potřeby klidně i do kapsy. Navíc je plechová, což vzhledem ke způsobu mého použití, například právě těsně před koupáním v bazénu, oceňuji ze všeho nejvíce. Můžu si ji vzít s sebou a voda z mokrých rukou ji ani trochu nerozmáčí. A taky je na pevný uzávěr, takže žádné nechtěné otevírání, jak to u mnoha přírodních a eco-friendly produktů bohužel bývá. 

Pomohla vám recenze? Sdílejte ji a usnadněte rozhodování i svým přátelům. Uděláte nám tím velkou radost. 🙂

Hodnocení
Obrovská spokojenost. Konečně SOS produkt, který opravdu poskytuje okamžitou úlevu a hlavně – viditelný efekt. Jsem nadšená a doporučila bych ho do koupelny každé ženě, ať už je na holení (ne)šikovná méně, či více.
👍 Pro
čisté přírodní složení
skutečně funkční receptura s BIO a RAW surovinami
bylinná, přesto nevtíravá a příjemná vůně
bez zbytečností, jako jsou syntetické parfemace, barviva a další
téměř okamžitá úleva
hojivý účinek a viditelný rozdíl už do 1 hodiny po namazání
na kůži drží, nestírá se oblečením
👎 Proti
jedná se o krém s obsahem zinku, nerozetřete ho do bezbarva, ztracena
právě kvůli zinku musíte mít s roztíráním také trochu trpělivosti
97
Naše hodnocení

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Zvýhodněná sada úklidových přeborníků od Tierra Verde – odmašťovač, čistič skel a uni čistič.Omrknout
Útulný čajový adventní kalendář od Sonnentoru v ilustrované krabičce s 24 kvalitními BIO čaji.Očíhnout
Veganské kapsle Imunacut Forte pro posílení imunitního systému v chladném období od Neobotanics.Omrknout
Aromaterapeutická směs proti migréně v praktické roll-on tyčince od české Nobilis Tilia.Očíhnout
Bestsellerový 2v1 suchý šampon a kondicionér Maca od Kvitku proti vypadávání vlasů.Omrknout
Aroma sada esenciálního oleje a znovuplnitelného inhalátoru Natasha pro uvolnění dýchacích cest.Očíhnout
Zapálenec do sebevzdělávání, co bez přestání hledá, zkoumá a zkouší všechny možné i nemožné ekologické a zelenější alternativy snad úplně ke všemu na světě. A přestože se to ne úplně vždy vyplatí, za ty „wow“ chvíle, kdy se to naopak povede – za ty to jednoznačně stojí. Ještě o chlup šťastnější pak je, když je písmem nebo obrazem může předat i dál ostatním. Všichni totiž máme stejný a jediný domov. Planetu Zemi.

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..