Přečtete za: 3 min

RECENZE: Bachovy esence – pastilky Veselá škola. Jak obstály ve školním i pracovním presu?

1200x628px fb recenze 2

Stresy se netýkají jen dospěláků. Taková škola umí pěkně zavařit i dětem. Ať už je trápí testy, maturita, zkouškové, nebo je čeká nástup do první třídy (a s ním spojená hromada nových povinností) či změna kolektivu. Pro všechny tyto příležitosti vypiplala Energie rostlin bachovky ve formě kapek a pastilek s názvem Veselá škola, které mají podpořit soustředění a vnitřní uvolnění. Poprosili jsme tři milé testerky, aby se s námi podělily o zkušenosti s pastilkami. Jak obstály?

Kdo pastilky Veselá škola testoval?

O zkušenosti s pastilkami Veselá škola se s námi podělila Lucka, která je dala otestovat 14leté dceři, kterou trápí úzkosti ve škole. Měla už zběžnou zkušenost s krizovými pastilkami, ostatní dvě testerky zkoušely bachovky poprvé. Stáňa pastilky vyzkoušela se svým 13letým puberťákem a Lenka je otestovala na sobě, když měla v práci hektické období. Všechny jsme poctivě vyzpovídaly a jejich dojmy si přečtete v recenzi.

Tato recenze miluje svobodu a upřímnost. Je tedy nezávislá a do jejího obsahu jsme nezasahovali. Produkty k testování jsme poskytli zdarma a ačkoli jsme čas za sepsání recenze odměnili honorářem, její vyznění bylo mimo naši kontrolu.

Martin z Econea.cz

Rychlé shrnutí

Všechny testující se shodly na tom, že pastilky fungují a pořídili by je znovu. Zklidnění pociťovaly nejen děti školou povinné, ale i dospělá testerka. Nejlépe to shrnuje zkušenost Stáni: “Během hektických dní došlo ke snížení úrovně stresu a syn se cítil klidnější a vyrovnanější. Taky lépe spal, rychleji usínal a probouzel se více odpočatý. Byl i emocionálně stabilnější, což mělo pozitivní vliv na každodenní žití s puberťákem.” I chuťově bonbonky obstály na jedničku, jen místo zavíracího papírového balení by testerky ocenily plechovou dózičku.

Co jsou Bachovy esence Veselá škola od Energie rostlin?

Tyhle vykutálené pastilky jsou speciálně sestavené z esencích divokých druhů rostlin sbíraných v alpské přírodě a dodržují originální postupy Dr. Bacha. V pytlíčku najdete cca 80 pastilek s příchutí broskve, manga a maracuji, díky čemuž chutnají i nejmenším školáčkům.

Pastilky obsahují 7 % květových matečních esencí, díky kterým by mělo dojít k podpoře soustředění, vnitřnímu uvolnění a družnějšímu chování (nejen) ve škole. V květovém extraktu najdete:

  • jilm, který pomáhá při pocitech, že se toho navalilo nezvládnutelně moc;
  • vlašský ořech jako esence realizace dodává odvahu, pomáhá udělat krok vpřed a přijímat nové situace;
  • buk lesní pomáhá k toleranci a zpracování kritického smýšlení o druhých a odporu k aktuální situaci;
  • jírovec maďal tu zastupuje esenci vhledu a pomáhá s poučením z minulých chyb;
  • netýkavku žláznatou, která bojuje s pocity netrpělivosti a neklidu;
  • bílou lesní révu, která pomáhá být tady a teď;
  • vřes obecný podporující sociální chování a schopnost navnímat druhé;
  • modřín opadavý, který jako esence sebedůvěry dodává sílu.

Bachovky Veselá škola jsou namíchané tak, aby vyhovaly co nejširšímu spektru osob. Pokud byste chtěli Bachovy esence šité na míru, vyhledejte zkušeného terapeuta, který vám je umíchá přímo na vaše obtíže.

Balení

Bachovky pořídíte v 80gramovém balení, kde se nachází 80 jednotlivých bonbonů. Ty jsou zabalené ve znovuuzavíratelném papírovém sáčku, který Lence přišel super do školní tašky – nerachtá jako bonbony v plechové dózičce a taky se ze sáčku pastilky nevysypou. Na druhou stranu je potřeba sáček dobře uzavřít, což byl zejména pro Lenku trošku boj. Proto by ocenila spíše kovovou dózičku. To byl i Stánin případ – ta si všimla, že po delším nošení v tašce je sáček poměrně ochozený a zip nedržel tak dobře jako na začátku.

IMG 8328 1

Jak a kdy bachovky použít? A fungují?

Podle potřeby se nechávají 1–2 pastilky volně rozpustit v ústech. Lucka je dala své 14leté dceři jako přírodní prostředek harmonizace, který fungoval jako prevence proti nástupu úzkostných stavů. Když cítila, že to na ni jde, zobla si pastilku. “Pomáhalo jí to hlavně od úzkosti, už jen tím žvýkáním přišla na jiné myšlenky a zastavilo to ten proces, když úzkosti začínají. Denně klidně vycucala 5 bonbonků.”

Lenka testovala na sobě – zkoušela je v práci v hektickém období, kdy toho měla nad hlavu. Většinou si dala dvě najednou, za dopoledne klidně i čtyřikrát. Fungovalo to? “Řekla bych, že překvapivě ano, člověk neřešil ty věci tolik jako jindy. Cítila jsem uvolnění a neřešila jsem tolik věci jako normálně a nebyla jsem ani tolik pod tlakem.”

Stáňa Veselou školu přibalila svému 13letému puberťákovi, který byl zpočátku skeptický. Když ale zjistil, že to jsou vlastně chutné bonbony, naučil si je sám dát, když byl roztěkaný, nebo se špatně vyspal. “Většinou jsme to nepoužívali účelově, ale měli jsme jednu krásnou situaci – zarostl mu nehet a měl z toho extrémní stresy, jak jsme se to snažili vyoperovat. Vzal si pastilku a po 20 minutách byl vidět krásný nástup a uklidnění.”

Všechny testerky se shodly na tom hlavním – úleva byla znatelná a všechny by si Veselou školu pořídily znovu.

Pastilky si můžou zobnout děti i dospělí, vegani, celiaci i těhotné a kojící ženy. A to kdykoli a kdekoli. Složení je naprosto bezpečné a pastilkami se nelze předávkovat. Nejedná se však o schválený léčivý přípravek a nelze jej ani za léčivo zaměňovat.

IMG 8410 1

Jaký je vlastně rozdíl mezi Veselou školou a krizovými esencemi? Krizovky jsou vypiplané hlavně na stresy a úzkosti jako okamžitá záchrana, Veselá škola pomáhá pak zejména s lepším nadhledem, soustředěností a sebedůvěrou v kolektivu.

Jak vlastně chutnají?

Co se týká chuti, vládla i tady shoda – pastilky chutnají dobře. Chuť je ovocná, nasládla až lehce sladkokyselá. Měla by chutnat po broskvích, mangu a maracuje. K tomu Lenka dodává: “Překvapila mě gumová konzistence. Měla jsem tendenci do toho kousat, pak jsem zjistila, že to musím cucat jako tvrdý bonbon. Pastilky se rozpouští dobře a vydrží v puse docela dlouho.” Stáňa ještě doplňuje, že jsou pastilky lepivější a občas se přilepí na zuby, ale ničemu to nevadilo.

Moc děkujeme třem milým recenzentkám a jejich dítkům, že si udělaly čas na otestování pastilek a shrnuly nám své dojmy, díky kterým mohla tato recenze vzniknout. 💚

Pomohla vám recenze v rozhodování? Pokud ano, budeme rádi, když ji nasdílíte svým přátelům a pomůžete jim také usnadnit život. 🙂

Hodnocení
Všechny naše milé testerky se jednohlasně shodly, že pastilky dokáží zklidnit úzkostlivou mysl poměrně spolehlivě, a to nejen u teenagerů, ale i u dospělých. Benefity byly natolik citelné, že se všechny shodly, že by pastilky zakoupily znovu. Všem přišla chuť příjemná, díky čemuž s užíváním neměly problém zejména děti. Akorát balení by většina uvítala spíše ve formě plechové dózičky.
👍 Pro
pastilky opravdu zklidňují
vhodné pro všechny včetně celiaků
příjemná chuť
přírodní složení bez syntetických neřádů
👎 Proti
balení se časem ošoupe a zip se hůře zavírá
95
Naše hodnocení

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Mňamkózní pastilky s Bachovými esencemi Veselá škola od Energie rostlin pro klid a sebevědomí školáků.Omrknout
Antistresová roll-on aroma tyčinka Saloos pro uvolnění napětí a povzbuzení při únavě a vyčerpání.Očíhnout
Zvýhodněná BIO sada šamponu, kondicionéru a masky pro suché vlasy od italské Officina Naturae.Omrknout
Úklidový starter pack univerzálních pomocníků pro eko domácnost za výhodnou cenu od Allnature.Očíhnout
Na suchá chodidla a popraskané paty jedině regenerační balzám Hebké nožky od slovenského Kvitku.Omrknout
Zdravá BIO dobrota do kapsy v podobě ovocných koulí z datlí, fíků, vlašáků a kokosu od Sunny Fruit.Očíhnout
Nadšená pěstitelka pokojovek a chovatelka útulkových psů. Stejně jako se stará o své huňaté i olistěné mazlíčky, pečuje o svět kolem sebe – proto už jako malá místo hub nosila z lesa odpadky. Psaní o udržitelnějším žití a přírodní kosmetice bere jako možnost šířit své nadšení pro přírodu dál a udělat svět zase o kousek hezčí

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..