Přečtete za: 2 min

RECENZE: Posilující sérum na řasy a obočí laSaponaria. Mrkejte na výsledek

1200x628px fb recenze lasaponaria serum

Která z nás by nechtěla dlouhé a husté řasy? Já je chtěla moc – přála jsem si to tak usilovně, až jsem si našla manžela s dlouhýma a hustýma řasama. Příště to zkusím lépe specifikovat. Každopádně když jsem měla možnost otestovat přírodní sérum na řasy od italské laSaponaria, hrábla jsem po něm bez zaváhaní. Bylo to k něčemu?

Tato recenze miluje svobodu a upřímnost. Je tedy nezávislá a do jejího obsahu jsme nezasahovali. Produkty k testování jsme poskytli zdarma a ačkoli jsme čas za sepsání recenze odměnili honorářem, její vyznění bylo mimo naši kontrolu.

Martin z Econea.cz

Rychlé shrnutí

Sérum rozhodně funguje. Samozřejmě že z ničeho nebudou ani po séru žádné brutální kartáče, ale výsledek mě potěšil dost. Řasy se prodloužily, obočí zhoustlo. Byť se zrovna tyto části těla rozhodly, že pigment je přežitek a jsou prakticky průhledné – musím proto ještě pro viditelnější efekt nanést řasenku. Každopádně obojí méně vypadávalo a co jsem jako citlivka ocenila nejvíc, tak sérum nedráždí oči. Když se dostane přímo do oka, tak to není nejpříjemnější, ale nepříjemný pocit brzy zmizí. Konzistence je hutná a nestéká. Objem séra navíc vydrží na měsíce pravidelného používání.

Co je posilující sérum na řasy a obočí laSaponaria?

Sérum laSaponaria je vypiplaná směs přírodních surovin, která vyživí řasy a obočí, a přiměje je trochu povyrůst a zhoustnout. Skoro všechny suroviny navíc pochází z BIO produkce a sérum se může pyšnit štemplem Cosmetici Biologici.

Sérum má na svědomí italská značka laSaponaria, které záleží na přírodě i lidech. Jejich rozmazlovače jsou tak 100% přírodní a k tomu navíc podporují sociální projekty a Fair trade. Kde to jde, používají lokální suroviny, a produkty vyrábí hezky řemeslně ručně.

20240424 083530

Jaké složky hýčkají řasy a obočáky?

Přírodní sérum na řasy a obočí laSaponaria je 100% přírodní a štepmlem BIO se pyšní celých 93 % surovin. V obsahu není ani chlup živočišných přísad a hýčkat se jím tak mohou i vegané. Jaké složky se postarají o boost a vyživení?

  • Arganový olej: Olej přezdívaný marocké zlato patří k nejvzácnějším olejům na světě. Je bohatý na vitamíny A, E a F, které společně fungují jako silný antioxidant a také parádně vyživují.
  • Ricinový olej: Ricinový olej obsahuje vysoké množství kyseliny ricinolejové, která stimuluje růst řas i obočáků. Olej v nich uzamyká vlhkost a zabraňuje tak jejich lámání a poškození. Další výhodou je, že ricinový olej působí antibakteriálně. 
  • Mandlový olej: Tenhle olejíček je nezbytný při péči o citlivou pokožku – svým složením je totiž neblíže k přirozenému ochrannému filmu pokožky. Vyživuje, zklidňuje a dodává pružnost.
20240424 083609 1
👉 Očíhnout zelené poklady od Lasaponaria

Jak sérum používat a kdy se dostaví výsledky?

Podle výrobce je ideální používat sérum jednou denně – a to večer, po vyčištění a hydrataci pleti. Tak jsem ho takto používala přes dva měsíce. Řasy působily zdravější už po pár naneseních, viditelné výsledky, co se týká délky, jsem zaznamenala přibližně po měsíci. Tím, že mám řasy prakticky průhledné, jsem si až při malování začala všímat, že jsou výrazně delší a konečně to vypadá, že na těch očích taky něco mám. Hustota se nijak dramaticky nezměnila, ale na druhou stranu řasy tolik nepadaly.

Obočí jsem tak poctivě nevyživovala, protože mi přišlo po zvýraznění barvy tak akorát huňaté. Opečovala jsem ho sérem přibližně jednou za dva tři dny a i tam šlo poznat, že chlupáky byly delší.

Konzistence séra je dost hutná a nikam díky tomu nestéká. Snažila jsem se řasy vyživit od kořínků, a tak se mi občas povedlo nanést sérum přímo do oka, což není zrovna příjemné, ale pálení rychle přešlo. Pokud jsem ho nanesla tam, kam je určené, žádné dráždění se nekonalo. A to mám oči citlivé a bála jsem se se zkoušením začít, protože mě často oči pálily.

po rasenka
A tady ještě fotka s co nejmenší vrstvou řasenky, aby šlo vidět zvýraznění mých albíních řas.

Za sebe bych doporučila nenanášet sérum bezprostředně před tím, než hupsnete do postele, protože si všechno akorát otřete do polštáře. Nechat nějaký čas na vstřebání je určitě lepší. Každopádně na polštáři nebyly žádné flekance, takže i když se do něj sérum muselo otřít, nedělalo žádnou nevypratelnou neplechu.

Pomohla vám recenze s rozhodováním? Budeme rádi, když se o ni podělíte i se svými přáteli. 🙂

Hodnocení
Sérum na řasy a obočí od laSaponaria je must have pro všechny, kdo chtějí řasy a obočáky vyživit, zmírnit vypadávání a boostnout růst. Zázraky na počkání nečekejte, ale výsledky za to stojí i tak. Řasy i obočí jsou lesklejší, pevnější a také delší. A protože tolik nepadají, dojde po pravidelném a používání i ke zhoustnutí. Složení je šetrné i k citlivým očím a díky husté konzistenci nestéká do očí.
👍 Pro
přírodní složení
viditelné výsledky poměrně brzy
hutná konzistence
vhodné i pro citlivé oči
obsah vydrží na měsíce používání
příjemná cena
👎 Proti
efekt není tak dramatický
je potřeba používat pravidelně
80
Naše hodnocení

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Zvýhodněná sada úklidových přeborníků od Tierra Verde – odmašťovač, čistič skel a uni čistič.Omrknout
Útulný čajový adventní kalendář od Sonnentoru v ilustrované krabičce s 24 kvalitními BIO čaji.Očíhnout
Veganské kapsle Imunacut Forte pro posílení imunitního systému v chladném období od Neobotanics.Omrknout
Aromaterapeutická směs proti migréně v praktické roll-on tyčince od české Nobilis Tilia.Očíhnout
Bestsellerový 2v1 suchý šampon a kondicionér Maca od Kvitku proti vypadávání vlasů.Omrknout
Aroma sada esenciálního oleje a znovuplnitelného inhalátoru Natasha pro uvolnění dýchacích cest.Očíhnout
Nadšená pěstitelka pokojovek a chovatelka útulkových psů. Stejně jako se stará o své huňaté i olistěné mazlíčky, pečuje o svět kolem sebe – proto už jako malá místo hub nosila z lesa odpadky. Psaní o udržitelnějším žití a přírodní kosmetice bere jako možnost šířit své nadšení pro přírodu dál a udělat svět zase o kousek hezčí

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..