Diskuze a zkušenosti: 1 komentář Přečtete za: 6 min

5 vychytávek, jak na vánoční úklid (eko)logicky

1200x628px bez textu vanocni uklid

Je to rebel! Ten, co se letos vánoční úklid hodí za hlavu. 🙂 Pokud je ale pro vás předvánoční píglování symbol nových začátků, anebo – čistě prakticky – nechcete mít doma před návalem rodinných návštěv nepořádek, pojďte na to letos (eko)logicky. Hoďte očkem na naše osobní tipy, co během roku při smejčení tak trochu zanedbáváme,…

Celý článek →

Přečtete za: 2 min

Do Econey dorazily chlazené potraviny – díky RecyColdu k vám přifrčí studené

1200x628px fb chladici vyplne

Před chviličkou nám v zelených regálech přistály stovky dobrot napříč celým spektrem chutí. Některé z nich si na teplo moc nepotrpí, tak jsme museli pořešit, aby k vám dorazily aspoň tak chladné, jako ranní sprcha v kempu. A protože Econea není eko jen naoko, našli jsme chladicí vložky, co s přírodou kamarád. Mrkejte.

Celý článek →

Přečtete za: 2 min

Jak na polévkové krémy

polevkovy krem

Rychlé polévkové krémy patří mezi plnohodnotné, výživné a chutné večeře pro celou rodinu, protože zahřejí i zasytí. A připravené je máte za chvilku. Užijte si nekonečně variací s využitím sezónní a lokální zeleniny, bylinek i koření.

Celý článek →

Přečtete za: 3 min

Jejich čaje zná každý, do výrobny se ale jen tak nedostanete. Nakoukli jsme do bylinného ráje LEROS za vás

Návštěva LEROSu

Větší odborníky na zpracování bylin by u nás jeden těžko pohledal. LEROS totiž léčí (LE) rostlinami (ROS) už od roku 1954. Nejdřív z bylin vyrobí kvalitní čaj, ze zbylého bylinného prachu pak vznikne doplňkové krmivo pro koně. Zdokumentovali jsme celou cestu bylinky od laboratoře po zabalení do krabičky.

Celý článek →

Přečtete za: 4 min

Éčka pod lupou: V konvenční i BIO produkci

ecka

Průměrný obyvatel západního světa prý ročně zkonzumuje 4–5 kg přídatných látek neboli éček. Konzervanty, barviva, sladidla, emulgátory, protispékavé látky… stovky chemických látek se používají k vylepšení vzhledu, chuti, vůně a struktury potravin anebo prodloužení jejich trvanlivosti. Pojďme si je trochu proklepnout.  

Celý článek →