Přečtete za: 3 min

RECENZE: Officina Naturae opalovací krém pro děti a citlivou pokožku SPF 50. Snesou ho i ekzematici?

1200x628px fb recenze

Přírodní ≠ se automaticky vhodné pro citlivky. Proto i když se nám tu na výsluní hřeje hromada opalováků se skvělým složením, nemusí vyhovovat každému. Pokud trpíte na ekzémy, nebo doma máte malého ekzematika, znáte to sami moc dobře. Stejně jako naše milá zákaznice Eva, která se s námi podělila o zpětnou vazbu na tenhle ultrajemný opalovák. Jak jí sednul a co na něj její dvě ratolesti?

Kdo opalovák otestoval na vlastní kůži?

Zkušenosti s opalovacím krémem s námi probrala zákaznice Eva, která opalovák od Officina Naturae používá už druhou sezónu a o pozitivní zkušenosti se podělila i na svém Instagramu. Proti slunečním paprskům chrání nejen ji, ale také její dvě dcerky (4,5 let a 2 roky), z nichž jedna je ekzematička. Holky vše testovaly jak na našem sluníčku, tak i u moře, kde to peče přeci jen více.

Rychlé shrnutí

Evina zkušenost se shoduje s recenzemi u produktu – tenhle opalovák opravdu funguje. Tuba je akorát velká do příručního zavazadla a co se týká mazání, s tím to není potřeba přehánět: „U moře jsme třeba mazali jednou denně a nikdy se nestalo, že bychom se spálili. Mažeme důkladně, ale většinou stačí opravdu jednou denně. Když se holky koupaly hodně, tak jsem je po koupání přemazala, ale jinak není nutné nijak často mazat – krém vydržel i ve vodě.“ Krém má snad jedinou nevýhodu – a to, že je hutnější a namazat neposedné děti může být trochu náročnější.

Co je opalovací krém Officina Naturae pro děti a citlivou pokožku?

Opalovací krém italské značky Officina Naturae chrání pokožku před UVA i UVB paprsky díky vysokému ochrannému faktoru SPF 50, což z něj činí skvělého pomocníka pro rodiče, kteří chtějí své ratolesti ochránit před spálením. Pokožku před sluníčkem chrání díky přírodnímu minerálnímu filtru (oxid zinečnatý) a nemusíte se tak bát, že na pokožku vašich nejmenších mažete cokoli škodlivého. Dokonce ani citlivým vodním organismům krém nezpůsobuje žádné potíže.

A protože je naprosto šetrný, neobsahuje ani parfemaci. Díky obsahu přírodních složek ale i tak příjemně voní. A protože obsahuje oxid zinečnatý, častou složku rozmazlovačů problematické pleti, dělá dobře i ekzematické pokožce. 

Jak na složení reaguje Evina dcerka? Má ekzém na nožičkách v podkolenních jamkách, na který nám pomáhá zinkovka – a  tohle je vlastně taky taková zinkovka, takže nám krém pomáhá a nemá na něj žádnou negativní reakci.

Balení, se kterým můžete klidně do letadla

A07DC5EF 827B 4A9E A03A EDEA4C7397AD

Opalovací krém pro děti a citlivou pokožku SPF 50 od Officina Naturae pořídíte v hliníkové tubě o objemu 75 ml. Díky objemu není problém přihodit ji do příručního zavazadla a vzít ji s sebou i na palubu letadla. Tak nemusíte stresovat, že se přismahnete dřív, než dorazíte na hotel.

A co na balení říká Eva? „Tuba je něco, co bych určitě vyzdvihla, protože je hezká na pohled, a tím, že je hliníková, z ní děti nevymáčknou půlku krému jako z plastové tuby, když se krému neočekávaně chopí při mazání.“

Jaké složky hýčkají pleť a chrání ji před spálením?

Ve složení krému nenajdete žádné kontroverzní látky jako třeba chemické filtry, syntetické vůně a barviva, deriváty z ropy, parafínu či silikonu, parabeny a PEGy. I díky tomu je dětský opalovací krém schválený skupinou Svět non toxic, která je vyhlášená svými přísnými pravidly.

O pokožku dospěláků i dětí se postará sacharidový komplex Pentavitin, extrakt z kdoule a divokého manga – ty společně vytvoří ochranný film a pokožku hydratují a vyživí. Před slunečním zářením ji pak ochrání již zmiňovaný oxid zinečnatý, který zastává funkci nechanického filtru a zůstává na povrchu a nevstřebává se dále do těla, jako to mají ve zvyku filtry chemické. Mechanické filtry jsou navíc naprosto bezpečné i pro vodní organismy.

Jak se opalovák nanáší a jak často je potřeba se přemáznout?

Jako každý opalovací krém, je i tenhle potřeba nanést ještě dřív, než pokožku vystavíte sluníčku. Rovnoměrně ho rozetřete a přemázněte po několika hodinách. Častější mazání je potřeba jen když se více zpotíte, nebo po delším/častějším cachtání ve vodě. Krém je opravdu voděodolný a Eva dokonce někdy mazala sebe a děti jen jednou denně – nikdo si ani tak domů nedonesl spálenou pokožku.

Konzistence a roztírání

A jak je na tom krém s konzistencí? Přečtěte si recenzi naší spokojené zákaznice: „Za mě opravdu parádní opalovací krém. Dobře se s ním pracuje, lehce se vstřebává, takže nezanechává výrazný bílý film. Pleť pod ním dýchá, s čímž jsem mívala poměrně často problém, takže určitě velké plus. Jen bych ocenila, kdyby byl trochu tekutější, ale to už je opravdu nepatrný detail. :)“

Zkušenosti Evy jsou dost podobné. Oceňuje krémovitou konzistenci, která se dá rozetřít do ztracena – žádný bílý film na pokožce nezůstane. Krém se krásně vstřebává a na pokožce nezanechává mastný pocit. Akorát tím, že je krém oproti opalovacímu mléku poměrně hutný, je trochu náročnější namazat dítě, které se vám snaží utéct.

3D1E52F5 8BFD 4C41 8982 B57B49EE8926

Své dojmy z opalovacího krému Officina Naturae shrnula do videa i Markéta z Econea.cz, jukněte:

Pomohly vám zkušenosti našich zákaznic? Usnadněte výběr vhodného opalovacího krému i ostatním, a sdílejte recenzi svým přátelům. Děkujeme. 🙂

Hodnocení
Kolem a kolem obstál opalovací krém Officina Naturae na jedničku. Ochrání proti UVA i UVB záření, aniž byste se museli co chvilku přemáznout, snese ho i citlivá pokožka se sklonem ke tvorbě ekzému, a ještě příjemně voní, i když neobsahuje ani kapku parfému. Hliníková tuba usnadňuje dávkování a díky menšímu objemu je vhodná i do příručního zavazadla na palubu letadla. Jen je o něco tužší a mazání divočejších dětí je tak maličko náročnější než s opalovacím mlékem.
👍 Pro
krém je čistě přírodní
složení bez parfemace, přesto příjemně voní
šetrné složení vhodné pro citlivky i ekzematiky
krém vydrží dlouho i bez opětovného přetření
balení akorát velké do příručního zavazadla
pokožka není po nanesení ulepená
nedělá bílý film
voděodolnost
vysoká ochrana SPF 50
praktická hliníková tuba
👎 Proti
trošku hůř se rozmazává
vyšší cena ve srovnání s konvenčními krémy
95
Naše hodnocení

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Až 48hodinová ochrana při sportu i ve městě s přírodním BIO deodorantem ve spreji Lavera.Omrknout
Extra jemné pěnivé měsíčkové mýdlo Sonett pro dětičky a dospěláky s citlivou pokožkou.Očíhnout
Barevné i bílé prádlo si vezme do parády koncentrovaný prací gel z kaštanů Natasha s vůní levandule.Omrknout
Pro ještě bezpečnější něžné chvilky s přírodním lubrikačním gelem Goliate v BIO kvalitě.Očíhnout
Rostlinný silikon s Amlou od laSaponaria zkrotí rozlítané háro, dodá mu lesk a podpoří zdravý růst vlasů.Omrknout
O léto bez štípanců a bzučení u ucha se postará osvěžovač vzduchu Sbohem komáři od Rozvoněno.Očíhnout
Nadšená pěstitelka pokojovek a chovatelka útulkových psů. Stejně jako se stará o své huňaté i olistěné mazlíčky, pečuje o svět kolem sebe – proto už jako malá místo hub nosila z lesa odpadky. Psaní o udržitelnějším žití a přírodní kosmetice bere jako možnost šířit své nadšení pro přírodu dál a udělat svět zase o kousek hezčí

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..