Diskuze a zkušenosti: 6 x komentováno Přečtete za: 3 min

Jak se zdravě opalovat? Omrkněte ekologické opalovací krémy Eco Cosmetics a laSaponaria

opalovani blog

Dneska jsme si pro vás připravili přehled zdravých opalováků. V článku najdete také video recenzi ekologických opalovacích krémů Eco Cosmetics a laSaponaria od naší síťařky Nai. Pohodlně se položte do lehátek, nasaďte sluneční brýle a čtěte.

Jak si vybrat opalovací krém

antonio gabola ZY3zSaIZRtI unsplash
Běžné opalovací krémy obsahují škodlivé látky

Tuhle otázku si klade asi každý, komu záleží na vlastním zdraví a na stavu planety. Než si koupíte konvenční opalovací krém, měli byste vědět, co dělají běžné opalováky v našem těle:

  • narušují hormonální rovnováhu,
  • uvolňují volné radikály a poškozují DNA,
  • mohou působit rakovinotvorně,
  • dráždí alergeny.

Co dělají konvenční opalovací krémy v přírodě:

  • znečišťují vodní toky,
  • ohrožují vodní organismy a živočichy,
  • ničí korálové útesy.
Detailnější informace, konkrétní nebezpečné látky a užitečné tipy najdete v článku Eko-příručka pro slunkomily. Jak na bezpečné opalování?

Pokud se chcete slunit a koupat v přírodě a přitom neubližovat sobě ani Zemi, vyberte si ekologické opalovací krémy.

Jak se zdravě chránit před sluncem

daoudi aissa absT1BNRDAI unsplash
Existují bezpečné opalovací krémy

V našem e-shopu najdete celou řadu opalovacích krémů, které jsou bezpečné pro zdraví i přírodu. Za opalovací krémy EcoCosmetics a laSaponaria můžeme strčit ruku do slunce, protože jsou:

  • 100% přírodní,
  • v BIO kvalitě,
  • s minerálními filtry,
  • ověnčené certifikacemi (EcoCert/Cosmetici Biologici).

 

 

👉 Očíhnout zelené poklady od Eco Cosmetics
👉 Očíhnout zelené poklady od Lasaponaria

Čím chránit sebe i děti

Jak asi tušíte, je potřeba ohlídat složení opalovacího krému. Obě zmíněné značky mají přírodní receptury i široký výběr produktů.

Složení opalovacích krémů Eco Cosmetics

Jejich opalovací krémy obsahují 100% přírodní minerální filtry pro ochranu před UVA i UVB slunečním zářením. Plnou UVA ochranu poskytuje speciální varianta oxidu titaničitého UV Titanium Dioxide, která je upravená pro tyto účely. Krémy od Eco Cosmetics jsou bez chemických filtrů, nanotechnologií, umělých vůní a derivátů z ropy.

Opalovací péče od Eco Cosmetics

Najdete u nich opalovací krémy s SPF 15, 20, 25, 30 a 50+. Kdo se nekamarádí s vůněmi krémů, pro toho je na míru dělaná řada opalováků Neutral bez parfemace. Najdete v ní SPF 20, 30 a 50. Dáváte přednost opalovacímu spreji před krémem? Sáhněte po SPF 30 ve spreji. Další vychytávkou od Eco Cosmetics je opalovací krém SPF 30 s repelentem proti komárům a dalšímu hmyzu, který je samozřejmě také přírodní.
Děti potřebují vyšší ochranný faktor, proto má pro ně Eco Cosmetics SPF 45, 50+ a Neutral 50+.

Kromě krémů na tělo se hodí denní tónovací krém s SPF 15 na obličej, transparentní gel na obličej s SPF 30, CC krémy (make-up, korektor, hydratační krém, sérum proti vráskám a opalovací krém v jednom) a balzám na rty s ochranným faktorem. Z péče po opalování musíme zmínit jejich speciální chladivý sprchový gel, který odplaví zbytky krému, potu i stresu po slunění i sportování.

Více o této značce a jejích produktech se dozvíte v článku Zdravé opalování pro tělo i planetu s Eco Cosmetics.

Tip: Přírodní SPF krémy na obličej

Složení opalovacích krémů laSaponaria

Obsahují přírodní minerální filtry (oxid zinečnatý a oxid titaničitý), které účinně chrání před UVB i UVA slunečním zářením. Všechny produkty opalovací péče jsou dermatologicky testované na citlivou pokožku, 100% bez nebezpečných nanočástic a odolné vůči vodě.

Opalovací péče laSaponaria

Tasí ze svého italského rukávu opalovací krémy s SPF 15, 30 a 50. Za náš tým můžeme doporučit tyto krémy dospělým i dětem. SPF 15 a 30 jsou skvělé pro rovnoměrné opálení, krém s SPF 50 je vhodný i pro miminka. Chcete chránit před slunečními paprsky také svou hřívu? O to se postará přírodní ochranný vlasový olej. Praktický je také denní krém proti stárnutí s SPF 30. Po slunění si dopřejte sprchový gel po opalování, který zbaví kůži zbytků opalovacího krému, chloru a soli díky aktivním látkám z kokosového oleje, kukuřice a zpracovaných hroznů. A namažte se přírodním tělovým mlékem po opalování.

 

Chraňme vodu a zvířata

alice triquet HeEJU3nrg 0 unsplash

Asi všichni bychom se rádi vyhnuli chloru a dalším látkám a koupali se jen v přírodě. Konvenční opalovací krémy jsou ale pro životní prostředí velkou zátěží. Vytváří na hladině vod těžké mastné skvrny, které je potřeba vyčistit. Proto je v přírodních jezírkách a koupalištích zakázáno používat běžné opalovací krémy. Biologická kultura totiž na vyčištění běžných opalovacích krémů nestačí. V moři ničí chemické látky z konvenčních opalovacích krémů korálové útesy. Proto je v některých částech světa zakázáno prodávat konvenční opalovací krémy. Mysleme u chytání bronzu také na přírodu, ona nám to plnou náručí oplatí.

Prosíme, sdílejte tipy pro zdravé opalování s dalšími lidmi:

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Zvýhodněná sada úklidových přeborníků od Tierra Verde – odmašťovač, čistič skel a uni čistič.Omrknout
Navrh bez nazvu 4 Útulný čajový adventní kalendář od Sonnentoru v ilustrované krabičce s 24 kvalitními BIO čaji.Očíhnout
Navrh bez nazvu 5 Veganské kapsle Imunacut Forte pro posílení imunitního systému v chladném období od Neobotanics.Omrknout
Navrh bez nazvu 6 Aromaterapeutická směs proti migréně v praktické roll-on tyčince od české Nobilis Tilia.Očíhnout
Navrh bez nazvu 7 Bestsellerový 2v1 suchý šampon a kondicionér Maca od Kvitku proti vypadávání vlasů.Omrknout
Navrh bez nazvu 8 Aroma sada esenciálního oleje a znovuplnitelného inhalátoru Natasha pro uvolnění dýchacích cest.Očíhnout

Milovnice přírody a všeho živého. Ekologie pro ni začala být tématem, když žila dva měsíce na ostrově a viděla na vlastní oči, jaký dopad má každý lidský krok. Voda se neztrácela kdesi nenápadně v trubkách jako ve městech, vše bylo najednou odhalené. To jí navždy změnilo pohled na přírodu. V Econea.cz se jí splnil sen, že může o každodenních ekologických volbách psát.

Diskuze a zkušenosti: 6 x komentováno

  1. Zrovna se s manželem vybavujeme na zimní dovolenou, kterou máme naplánovanou i přes vánoční svátky a chystáme se do Thajska, takže tam se nám nejen opalovací krémy budou nesmírně hodit 🙂 Dále jsme si z internetového obchodu https://www.hotovebryle.cz/ koupili nové polarizační brýle, takže by nás nemělo nic překvapit!

    1. Děkujeme za milý komentář, Mirko. Přejeme, ať se Vaše vánoční dovolená v Thajsku vydaří a ať Vám přírodní opalovací krémy a speciální brýle pěkně poslouží. Příjemný podzim, pevné zdraví a hodně pohody. Za celý tým Econea.cz, Kateřina

  2. Mám dotaz, všechny přírodní opalovací krémy které jsem vyzkoušela měly ten stejný, zásadní problém. Po aplikaci na kůži zůstal bílý hutný film, který se nevstřebá. Takže jakmile se namažu, jsem celé opalování jak majitelka vápenky 🙁 dost nepříjemné, každý si z vás dělá srandu jak vypadáte. Je toto z principu u všech přírodních opalováků nebo je nějaký co to nedělá? Prosím kdyžtak o tip, ke klasickým opalovákům se mi vracet nechce..

    1. Dobrý den, Jitko,
      máte pravdu, zdravější opalovací krémy používají minerální filtry, které na pokožce vytvoří ochranou vrstvu, která odráží škodlivé záření. Právě ta je často bílá. Někteří výrobci zmenšují minerální filtry do nonanočástic, aby se lépe roztíraly a nezanechávaly bílé stopy na kůži. Jenže nanočástice mohou být škodlivé, jejich vliv na zdraví není zatím dostatečně ověřený, takže doporučujeme se jim vyhýbat.
      Nám se v týmu osvědčilo:
      1. Nanášet krém na hydratovanou pokožku = opečovanou krémem nebo mlékem, pak se lépe roztírá a bělení se snižuje. Na sušší pokožce je to s bílým efektem ještě horší…
      2. Používat menší množství krému než jsme používali u „běžných“ opalovacích krémů.
      Když se obrátíte na naše „rozmazlovačky“ na zákaznické péči, ochotně Vám poradí s výběrem opalovacího prostředku na míru. Například značka Ey! Je má olejovou opalovací péči zcela bez vody, takže se lépe roztírá. Osvědčily se nám ale i další značky z naší nabídky.
      Kdybyste chtěla toto téma prozkoumat detailněji z odborného pohledu, tak na něj máme článek na blogu: https://www.econea.cz/blog/eko-prirucka-pro-slunkomily-jak-na-bezpecne-opalovani/

      Pěkné jarní dny Vám za celou Econea.cz přeje Katka

  3. Dobry den, pridavam se k dotazu p. Jitky, mam stejny dotaz. Prici se mi kupovat konvencni opalovaky, ale ani nechci byt po aplikaci prirodniho opalovaku bila. No ani s nadechem 🙁 Existuje nejaky? Nedavno mi bylo receno, ze prirodni to “musi” udelat..? Dekuji

    1. Dobrý den, Markéto,
      děkujeme za dotaz. Je to tak, zdravější opalovací krémy používají minerální filtry, které na pokožce vytvoří ochranou vrstvu, která odráží škodlivé záření. Právě ta je často bílá. Někteří výrobci zmenšují minerální filtry do nonanočástic, aby se lépe roztíraly a nezanechávaly bílé stopy na kůži. Jenže nanočástice mohou být škodlivé, jejich vliv na zdraví není zatím dostatečně ověřený, takže doporučujeme se jim vyhýbat.
      Nám se v týmu osvědčilo:
      1. Nanášet krém na hydratovanou pokožku = opečovanou krémem nebo mlékem, pak se lépe roztírá a bělení se snižuje. Na sušší pokožce je to s bílým efektem ještě horší…
      2. Používat menší množství krému než jsme používali u „běžných“ opalovacích krémů.
      Když se obrátíte na naše „rozmazlovačky“ na zákaznické péči, ochotně Vám poradí s výběrem opalovacího prostředku na míru. Například značka Ey! Je má olejovou opalovací péči zcela bez vody, takže se lépe roztírá. Osvědčily se nám ale i další značky z naší nabídky.
      Kdybyste chtěla toto téma prozkoumat detailněji z odborného pohledu, tak na něj máme článek na blogu: https://www.econea.cz/blog/eko-prirucka-pro-slunkomily-jak-na-bezpecne-opalovani/

      Pěkné jarní dny Vám za celou Econea.cz přeje Katka

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..