Přečtete za: 4 min

Italská eko kráska pro celou rodinu – Officina Naturae

blog officina cover

Dneska pro vás máme představení nové značky, která voní jihem a čerstvě se zabydluje v našich regálech. Na italskou kvalitu a středomořskou energii pod každým víčkem jsme vsadili už se značkou laSaponaria. Proto jsme do našich řad přizvali další temperamentní a zároveň vědomou značku. Jaký je její příběh, v čem je výjimečná, proč jsme si ji vybrali a co u ní najdete? To vše se hned dozvíte. 

Vše začalo na pláži

Vše začalo procházkou na pláži v Rimini
Vše začalo procházkou na pláži v Rimini

Z jedné procházky po pláži v Rimini se zrodil nápad – když Silvia Carlini a Pierluca Urbate pro svou obchodní spolupráci nenajdou opravdu zelené dodavatele eko drogerie a přírodní kosmetiky, začnou je sami vyrábět. V roce 2004 se tak rodí značka Officina Naturae v garáži, jako mnoho jiných známých značek. Zakladatelé ve stejném roce vystupují na veletrzích, pořádají kurzy po celé Itálii, potkávají spolky, univerzitní profesory, ekologické aktivisty, jeptišky i skauty. Jejich účinné ekologické produkty i dobrá pověst se šíří.

Zdraví planety na prvním místě

Recyklovatelný bioplast z obnovitelné cukrové třtiny jako obal
Recyklovatelný bioplast z obnovitelné cukrové třtiny jako obal

S vášní pro životní prostředí roky studují a testují, aby tvořili účinné přírodní receptury. Většinu ingrediencí hledají v bezprostřední blízkosti. Místo palmového a kokosového oleje odebírají od prověřených italských pěstitelů olivový a řepkový olej. Právě z nich pocházejí přírodní tenzidy, mycí a čisticí složky do jejich ekologické drogerie. Dbají na to, aby pěstování, zpracování a přeprava měly co nejmenší dopad na životní prostředí. Jsou mezi prvními Italy, kteří mají pro své produkty ekologické obaly. Jako první v Itálii si vyrábí vlastní obaly z recyklovatelného bioplastu z udržitelné cukrové třtiny. Do září 2019 tak matičce Zemi ušetřili 172,2 tun CO2.

Proč jsme si Officina Naturae vybrali?

S touto jihem provoněnou eko značkou se náš produktový tým potkal na veletrhu Vivaness v Německu. Zaujala vysokou kvalitou produktů, osobním přístupem a širokým portfoliem, které plánujeme rozšiřovat. 😉 Už během koronového jara jsme proto začali jednat o eko drogerii a přírodních mýdlech, protože to byly v té době ty nejdůležitější produkty. Teď se nám všem hodí.

Do naší nabídky značka ladí:

Zelená základna značky v Rimini
Zelená základna značky v Rimini
  • Eko certifikacemi – produkty jsou veganské, přírodní, ekologické a udržitelné. Jejich řada prostředků pro úklid domácnosti získala certifikaci kvality ICEA Eco Organic a ICEA Eco Detergent.
  • Recepturami – které tým piluje z vlastních bohatých zkušeností i s odborníky z výzkumných center. Produkty jsou bez ropných derivátů, pochybných syntetických složek a živočišných surovin. Jsou vhodné do ČOV a kořenových čističek.
  • Udržitelností – ingrediencemi, řetězcem lokálních pěstitelů, zelenou výrobnou a provozovnou, férovým a etickým obchodem.
  • Houževnatostí  – stále se dál učí, hledají nová řešení, receptury, udržitelné obaly a další ekologické vychytávky.
  • Ruční prací – všechny produkty vznikají s péčí a pozorností v zelené výrobně v Rimini.

Co zeleného nabízí

Eko drogerie pro celou rodinu

U této značky najdete vše, pro co může chtít zelená hospodyňka přes plot skočit. Produkty z řady eko drogerie jsou koncentrované a v různých objemech. Můžete si tak koupit běžná balení nebo velká rodinná balení, která vám vydrží dlouhou řadu měsíců a ušetří spoustu korunek.

Praní

Koncentrovaný prací gel bez vůně a00e748abe35c20e39e06d7c265c3a90 solara detersivo liquido bucato a mano e lavatrice superconcentrato con ingredienti a km0 (1 l nebo 4 l) zvládne vyprat zašpiněné dětské oblečení i pratelné plenky. Šetrné mycí složky zanechají prádlo krásně měkké. Gel je v přírodě zcela biologicky rozložitelný.

Koncentrovaný gel na praní v ruce i pračce BIO (1 l nebo 4 l) také zatočí se špinavým prádlem nebo dětskými pratelnými plenkami. Je v bio kvalitě, takže vyhovuje i lidem s citlivou pokožkou. Krásně jemně voní po levanduli a je zcela biologicky rozložitelný.

 

1 praní koncentrovanými gely Officina Naturae vychází při litrovém balení na 7 Kč, při čtyřlitrovém balení kolem 5 Kč.

Úklid

cf0c6828b4783cc1cdae59ea77b2235e multiuso ecologico 2 Univerzální čistič povrchů ve spreji si poradí se skleněnými povrchy, zrcadly a všemi dalšími omyvatelnými plochami jako jsou dveře, dlaždičky nebo nábytek. Šetrné čisticí složky z italské řepky a alkohol snadno odstraní všechny nečistoty. Po vypotřebování obsahu můžete do spreje dokoupit náhradní náplň.

Univerzální čistič povrchů bez parfemace je vysoce koncentrovaný a obsahuje aktivní kyslík. Účinně odstraní špínu z dlaždic, dřevěných podlah, koupelnových ploch a hravě si poradí i s mastnotou na sporáku. Na výběr je balení 1 litr nebo 4 litry.

Univerzální čistič povrchů BIO má všechny výhody jako předchozí čistič s těmi rozdíly, že voní po borovicovém háji a jeho ingredience jsou v bio kvalitě. Dostupný je ve variantě 1 l nebo 4 l.

Mytí nádobí a rukou

94d5b8de7fe6654bc7a6f65e4ddc586c solara detersivo piatti liquido a mano con ingredienti a km0 senza profumo aggiunto Koncentrovaný gel na nádobí bez parfemace1l balení zvládne 167 mytí, 4l varianta pokryje 667 mytí. Má neutrální pH a citlivou pokožku rozmazluje extraktem z olivového oleje.

Koncentrovaný gel na nádobí BIO (1 l nebo 4 l) také vystačí na 167 nebo 667 mytí, má neutrální pH a extrakt z olivového oleje. Navíc krásně voní po pomerančích a jeho složky jsou v bio kvalitě.

 

Jedno mytí nádobí litrovými koncentrovanými gely od Officina Naturae vychází na 1 Kč, s větším balením na 80 haléřů.

911b95bc9c061493bd66a878e2f7b1f2 liquido mani 93121 Tekuté mýdlo na ruce Natú příjemně citrusově voní a při častém použití nevysušuje ani citlivou pokožku. Na výběr je ve 4 objemech – 200 ml, 500 ml, 1 l a 4 l.

Koncentrovaný gel do myčky na nádobí vystačí až na 25 mytí. 1 cyklus myčky tak přijde na 7,90 Kč. Rychle se rozpouští a nádobí skvěle vypucuje. Poradí si i s tvrdohlavými nečistotami.

 

Zdravá opalovací péče

b04567c25f13e1267397365f62372261 crema fluida solare spf 30 protezione alta 14673 Je další řada produktů, kterou od Officina Naturae najdete v našich zelených regálech. Jsou všechny v bio kvalitě bez chemických filtrů, nanočástic a parfemace. O hydrataci a zklidnění se starají výtažky z kdoule, arganu, lněného semínka, slunečnice a jojoby. Vybrat si můžete opalovací krém bez vůně SPF 30 BIO, SPF 50 BIO, dětský opalovací krém SPF 50 BIO nebo ochranný balzám na rty SPF 15 s přírodní vůní letního ovoce.

Zelení hrdinové

storia img 10 greenheroes Možná si říkáte, že jsme s tímto označením značky Officina Naturae přišli v Econea.cz, ale není tomu tak. Toto označení si zakladatelé vysloužili v článku časopisu La Stampa od italského herce Alessandra Gassmanna, který se zabývá environmentálními tématy. Stejný herec pak zakladatele značky vyznamenal na Università di Scienze Gastronomiche založené sdružením Slow Food. My jsme je “vyznamenali” přidáním do naší nabídky. Myslíme si, že “přírodní dílna”, jak se značka jmenuje v překladu, má našlápnuto do mnoha domovů českých eko hrdinů. Otestujete ji?

Prosíme, sdílejte příběh jižanské krásky Officina Naturae s dalšími každodenními hrdiny:

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Zvýhodněná sada úklidových přeborníků od Tierra Verde – odmašťovač, čistič skel a uni čistič.Omrknout
Navrh bez nazvu 4 Útulný čajový adventní kalendář od Sonnentoru v ilustrované krabičce s 24 kvalitními BIO čaji.Očíhnout
Navrh bez nazvu 5 Veganské kapsle Imunacut Forte pro posílení imunitního systému v chladném období od Neobotanics.Omrknout
Navrh bez nazvu 6 Aromaterapeutická směs proti migréně v praktické roll-on tyčince od české Nobilis Tilia.Očíhnout
Navrh bez nazvu 7 Bestsellerový 2v1 suchý šampon a kondicionér Maca od Kvitku proti vypadávání vlasů.Omrknout
Navrh bez nazvu 8 Aroma sada esenciálního oleje a znovuplnitelného inhalátoru Natasha pro uvolnění dýchacích cest.Očíhnout

 

 

Milovnice přírody a všeho živého. Ekologie pro ni začala být tématem, když žila dva měsíce na ostrově a viděla na vlastní oči, jaký dopad má každý lidský krok. Voda se neztrácela kdesi nenápadně v trubkách jako ve městech, vše bylo najednou odhalené. To jí navždy změnilo pohled na přírodu. V Econea.cz se jí splnil sen, že může o každodenních ekologických volbách psát.

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..