Přečtete za: 4 min

RECENZE: laSaponaria Opalovací mléko pro děti a citlivou pokožku SPF 50+ BIO. Konečně tekutá padesátka

1200x628px fb recenze lasaponaria 1

Opalovací poklady italské laSaponaria se pravidelně vyhřívají mezi letními bestsellery na Econea.cz. Teď ale oblíbená značka přispěchala s novinkou, která slibuje vylepšenou mléčnou texturu, rychlou vstřebatelnost bez bílých stop a vysoký ochranný faktor 50+. Snadno roztíratelná padesátka, to zní skoro jako oxymoron, říkali jsme si. A tak jsme slibované vlastnosti krému nechali prověřit našimi třemi milými zákaznicemi. Jak dopadl u malého ekzematika a dospělé atopičky? Pojďme to trochu rozmáznout.

Rychlé shrnutí

Opalovací mléko 50+ od laSaponaria by se tetelilo jako sluníčko, kdyby slyšelo reakce našich recenzentek. Jednohlasně se shodly na okamžité vstřebatelnosti, příjemně tekuté konzistenci a velmi jemné až neutrální vůni. Mléko nepálí v očích, nelepí, skutečně funguje a opečuje bez problémů i citlivou pokožku ekzematiků a atopiků – proklepnuto. 🙂 Minusový bod ovšem mléko schytalo za velké necestovní balení a poměrně vysokou cenu. Přesto se zákaznice shodly, že benefity mléka převažují natolik, že by si ho určitě pořídily znovu.

Kdo opalovák otestoval na vlastní kůži?

Dobrovolné testery opalovacího mléka jsme hledali na sociálních sítích Econea. Putoval nakonec k Monice, která díky laSaponarii konečně našla šetrnou kosmetiku pro svého 3,5 letého syna s ekzémem. Druhá lahvička dorazila Nikole, kterou občas potrápí periorální dermatitida a která mléko poctivě otestovala na chatě při víkendovém sázení brambor. Do třetice jsme mléko poslali na otestování Terce, dospělé atopičce, která opalovákům s SPF 50 kvůli klasickému bílému filmu na pokožce obvykle moc šancí nedává. Dámy testovaly krém v Česku na jarním slunci, které pokožce nic nedaruje.

Mám spíše problematickou pokožku a v obličeji se mi občas udělá periorální dermatitida. Navíc se po namazání opalovacím krémem běžně hrozně lesknu v obličeji a musím si ho zapudrovat. S mlékem laSaponaria jsem neměla vůbec žádný problém. Nemastí a nevyskákala mi žádná vyrážka.

Milá zákaznice a testerka Nikola L.

Moje pokožka je citlivá, atopická a šupinatí, takže musím pečlivě vybírat, co si na ni máznu. Krém ale kůže přijala krásně, byla dokonce vyživenější a pružnější.

Milá zákaznice a testerka Terka K.

Jsme takoví laSaponaria maniaci. Když jsme byli v Itálii, tak jsme neváhali a navštívili jejich malou, přírodně provoněnou prodejnu. Byli jsme nadšení. Od tohoto momentu jsme značce propadli a využíváme ji v mnohem větším množství. Největším objevem pro nás tenkrát bylo opalovací mléko SPF 30 BIO. A tak mě teď mile překvapilo, že je nová 50+ roztíratelná skoro stejně dobře jako naše oblíbená třicítka, a příjemně voní. Syn má i díky kombinaci mléka se sprchovým gelem po opalování laSaponaria krásně vyživenou pokožku, je jako nové miminko.

Milá zákaznice a testerka Monika D.

Jaké je proklepnuté laSaponaria opalovací mléko?

padesátka se starší recepturou trhala rekordy. Její poněkud hutnější konzistence ale přece jen nevyhovuje každému, a tak laSaponaria po pečlivém výzkumu a testování recepturu přeformulovala a umíchala novou mléčnou texturu, která to svou snadnou roztíratelností natře i běžně tekutějším opalovákům s SPF 30 nebo 15.

Jaké je opalovací mléko SPF 50+ od italské laSaponaria?

  • vhodné pro děti a citlivou a alergickou pokožku
  • na obličej i tělo
  • chrání před UVA i UVB zářením
  • ochranný faktor SPF 50+
  • 100% přírodní, v BIO kvalitě
  • s přírodními minerálními filtry
  • voděodolné
  • s novou, lépe roztíratelnou texturou
  • bez nanočástic, bez parfemace
  • dermatologicky testované
  • v praktickém balení s pumpičkou
  • certifikované Cosmetici Biologici
Navrh bez nazvu 6 removebg preview

Jaké je opalovací mléko SPF 50+ od italské laSaponaria?

  • vhodné pro děti a citlivou a alergickou pokožku
  • na obličej i tělo
  • chrání před UVA i UVB zářením
  • ochranný faktor SPF 50+
  • 100% přírodní, v BIO kvalitě
  • s přírodními minerálními filtry
  • voděodolné
  • s novou, lépe roztíratelnou texturou
  • bez nanočástic, bez parfemace
  • dermatologicky testované
  • v praktickém balení s pumpičkou
  • certifikované Cosmetici Biologici

Co najdeme ve složení? Třeba kombinaci minerálních filtrů nejnovější generace, jako je oxid zinečnatý nebo gamma-oryzanol (lipofilní extrakt z rýžových slupek). Ty chrání pokožku před UVA a UVB zářením a nedělají přitom paseku v moři. O výživu a zklidnění pokožky se pak stará hned několik olejů, bisabolol nebo extrakt z květů měsíčku lékařského.

🌱 Víte, že laSaponaria posílá část z tržeb opalovací řady Osolebio na ochranu korálových útesů v Mosambiku? Moc dobře ví, že korálové útesy jsou důležité pro balanc a biodiverzitu oceánů. Některé látky v konvenčních opalovácích (třeba oxybenzon) přitom korály soustavně ničí a hubí.
👉 Očíhnout zelené poklady od Lasaponaria

Konzistence – konečně správně tekutá padesátka

Jak laSaponaria slibuje, tak i plní – recenzentky se shodují na velmi snadné roztíratelnosti mléka. Zatímco přírodní padesátky jsou často hutné a jejich rozmazání chce trochu cviku a trpělivosti, mléko od laSaponaria se pyšní olejovo-mléčnou konzistencí.

Nikolu i Terku překvapila velká tekutost mléka. To se ovšem musí před použitím skutečně velmi důkladně protřepat, aby se všechny látky správně spojily a vytvořily tak akorát tekutou konzistenci. Pokud mléko protřepete jen ledabyle, může se stát, že v prvních dávkách místo mléka poteče olejíček. Ve složení opalováku si jich lebedí hned několik – meruňkový, slunečnicový, kokosový, sojový a ricinový.

Konzistenčně to v laSaponarii fakt vychytali. Krásně se roztírá, a tak s ním namažete i dítě v běhu.

Milá zákaznice a testerka Monika D.
Video od recenzentky Terky: Ukázka tekuté konzistence.

Vstřebatelnost – po bílém filmu ani památky

„Neznám opalovací krém s SPF 50 pro děti, který se vsakuje lépe než tento nový od laSaponaria,“ shrnuje za všechny recenzentka Monika. Dámy se shodují na velmi rychlé vstřebatelnosti mléka, zároveň oceňují, že není ani trošku lepkavé a nezanechává žádný bílý film na pokožce.

Nikola zmiňuje, že se jí po dvou hodinách od namazání vytvořily v loketních záhybech bílé krémové čáry, nicméně se daly snadno rozetřít. Naopak pochvaluje, že jí mléko zanechává pokožku krásně hebkou, vláčkou a v obličeji se neleskne. Pochvaluje i voděodolnost mléka, kterou demonstruje na fotce níže. Terka si zase všimla, že měla pokožku po namazání lehce do bronzu. To považuje za příjemné plus.

💡 Víte, co v přírodních opalovacích krémech způsobuje bílý film na pokožce? A jak to italská laSaponaria dokázala hacknout a vyvinout průhledné, přesto 100% účinné opalováky? Posvítili jsme si na to a shrnuli v podrobné stránce.

Balení – s praktickou pumpičkou

Mléko ukryli v italské laSaponarii do lahvičky s praktickou pumpičkou. Recenzentky ocenily, že si mohou díky pumpičce snadno navolit množství a nemusí při tom zápasit s žádnou tubičkou. Lahvička i víčko je z plastu, takže po spotřebování je můžete s klidným svědomím vhodit do žlutého kontejneru. 🙂

Minusový bod schytalo mléko od Terky, která si ho před cestou do Albánie musela přepumpičkovat do menší nádobky. Celé balení má totiž 125 ml, takže není vhodné do příručního zavazadla do letadla.

Vůně – velmi jemná, meruňková až neutrální

Terka z opalovacího mléka cítila velmi jemnou vůni meruňky, Monika ji označila za přírodní až květnatou, Nikola necítila žádné aroma. Téměř neutrální vůni ocení hlavně dětičky, které nad aromatizovanými opalováky často ohrnují nos, a také citlivky, které z vůní pobolívá hlava. „Líbí se mi, že nenásilná jemná vůně nepřebíjí můj parfém nebo květinovou vodu,“ dodává Terka.

laSaponaria do opalovacího mléka kápla kromě řady jednodruhových olejů také přírodní esenciální olejíčky, které stojí za jeho jemnou vůní.

Suma sumárum – funguje opalovací mléko SPF 50+ od laSaponaria?

Jednohlasně: ANO. Všechny tři dámy se vystavily zrádnému jarnímu slunci (některá na procházkách, jiná při sázení brambor), a potvrdily, že je mléko spolehlivě ochránilo před spálením.

Výrobce doporučuje vrstvu mléka po několika hodinách na sluníčku (nebo po plavání) obnovit. Recenzentky se shodují, že mléko bez problémů vydrží až 3 hodiny.

Moc děkujeme třem recenzentkám a našim milým zákaznicím, Monice, Terce a Nikole, že si udělaly čas na otestování opalovacího mléka a shrnuly nám své dojmy, díky kterým mohla tato recenze vzniknout. 💚

Pomohla vám recenze s rozhodováním? Budeme rádi, když ji nasdílíte i ostatním, aby se už nikdy při výbírání opalovacího krému nespálili. 🙂

Hodnocení
Opalovací mléko SPF 50+ od laSaponaria to při testování natřelo i třicítkám. Zejména svou mléčnou konzistencí, snadnou roztíratelností a rychlou vstřebatelností. Máznete s ním levou zadní i netrpělivé dítko „v běhu“. 🙂 Mléko vyhovuje i ekzematické a atopické pokožce, není lepkavé ani mastné a voní neutrálně až meruňkově. Minusem může být necestovní balení (125 ml) a poměrně vysoká cena. Všechny tři recenzentky se ale shodly, že benefity mléka převažují natolik, že za tu cenu určitě stojí. Dojmy za všechny shrnuje recenzentka Monika: „Neznám opalovací krém s SPF 50 pro děti, který se vsakuje lépe než tento nový od laSaponaria.“
👍 Pro
mléčná a tekutější konzistence
velmi snadná roztíratelnost
rychlá vstřebatelnost
nezanechává bílý film na pokožce
neutrální nebo velmi jemná meruňková vůně, která nedráždí
v praktické lahvičce s pumpičkou
vhodné i pro detičky, ekzematiky a atopiky
vysoká ochrana 50+, která vydrží až 3 hodiny
voděodolnost
👎 Proti
velké necestovní balení (125 ml)
před použitím je potřeba velmi důkladně protřepat
vyšší cenovka (ovšem recenzentky se shodly, že by si produkt po otestování určitě koupily znovu)
98
Hodnocení

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

BIO opalovací mléko pro děti a citlivou pokožku SPF 50+ s přírodními minerálními filtry od laSaponaria.Omrknout
Svěží krémový deodorant pro dámy i pány od Ben & Anna. Bez jedlé sody, v kompostovatelné dóze.Očíhnout
Pestrobarevné luční kvítí v 6 semínkových bombách Blossombs a designovém jarním boxu.Omrknout
Úklid vcukuletu se silně koncentrovaným univerzálním čističem Mulieres s vůní růžové zahrady.Očíhnout
Prací gel na funkční sportovní textil s vůní eukalyptu a v BIO kvalitě od moravské Tierra Verde.Omrknout
Zdravé exotické mlsání v podobě manga sušeného na slunci od značky Sunny Fruit.Očíhnout
Nezaplétá si větvičky do vlasů a nenosí lupení místo sukně. Přesto občas tančí bosá na louce, dumá nad noční oblohou, učí se porozumět němé řeči svého hafana a přemýšlí. Nad tím, jak život v moderní době propojit s přírodou. Nad tím, jak šetrně pečovat o planetu a o sebe zároveň. Nad tím, jak to vyťukat do klávesnice a předat poselství dal. Krůček po krůčku.

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..