Přečtete za: 3 min

RECENZE: Jack n´ Jill Gel na prořezávání prvních zoubků. Úleva už do 10 minut

816x490px web teething gel

Každý rodič ví, že prořezávání prvních zoubků je náročné. A to nejen pro miminka, ale také pro rodiče, kteří se jim snaží ulevit (a vlastně i sobě). Jenže ono to občas nejde tak snadno. A právě od toho je tu gelík od Jack n´ Jill, který zmírňuje podráždění a tlumí bolest. Funguje? Na to nám odpověděly dvě maminky – ty se nám přihlásily na výzvu a otestovaly ho na vlastních ratolestech.

Rychlé shrnutí

Gel obstál u obou maminek i jejich ratolestí natolik, že by ho pořídily znovu. V hodnocení se dost shodují. Dětem gel chutná a neodmítají ho, maminky pak oceňují přírodní složení, u kterého se nebojí spolknutí. Úleva byla v obou případech rychlá a znatelná. „Mazala jsem před spaním a potom podle potíží, takže když byla protivnější. Zklidnila se do 10 minut. To samé v noci, když se vzbudila s řevem – stačilo namazat a do 10 minut byl klid a hned usnula,“ vyjádřila se k testování gelu Klára. Další výhodou je balení – to je malé akorát do kabelky, a dá se parádně dávkovat díky tenkému hrdle na tubě. Tenhle zelenáč u nich dostal zelenou se vším všudy.

Krátce o našich testerkách

Na sociálních sítích jsme požádaly maminky, které by chtěly otestovat Jack n´ Jill gel na prořezávání zoubků, ať se nám ozvou a gelík jim zašleme. Jeden putoval k Barboře G. a její rok a půl staré holčičce, druhý přifrčel ke Kláře V. a její 11měsíční dcerce. Bára testovala gel 14 dní, Klára pak 2 měsíce. Obě jsme vyzpovídali, aby nám sdělily své upřímné dojmy. Pojďte hodit očkem na to, jak gel obstál.

Co je Jack n´ Jill gel na prořezávání zoubků?

Gel na prořezávání zoubků od Jack n´ Jill je praktický pomocník pro děti, kterým se začaly klubat zoubky. Každý rodič ví, jak těžké to může být. Probdělé noci, pláč, teploty a častokrát i nejistota, že nevíte, jestli jsou to opravdu zoubky, nebo děti trápí něco jiného. Když k tomu připočtete, že tyhle strasti si užíváte několikrát do roka, každá úleva přichází k duhu. A když je přírodní, je to ještě o zoubek lepší.

Gel napomáhá při tlumení bolesti, stejně tak pozitivně působí na podrážděné a oteklé dásně. Vhodný je už od 4 měsíců a složení je natolik bezpečné, že ho děti klidně mohou spolknout. Neobsahuje benzokain a belladonnu, zato je složený ze 100% přírodních složek bez živočišných přísad. A aby dětem šmakoval, obsahuje přírodní vanilkovou příchuť.

A protože ratolesti se nám k chuti vyjádřily pouze spokojeným mlaskáním a přežvykováním, ocitujeme vám tady ještě vyjádření Kláry: „Je to takové vanilkové – ne nijak extra sladké, spíš ostřejší. Chuť je dobrá.“

Balení – malé, ale vydrží dlouho

Balení gelu na zoubky má 15 g, což z něho činí ideálního společníka do kabelky nebo kapsy. Není potřeba gel skladovat v lednici, takže je menší pravděpodobnost, že by zůstal zapomenutý doma. Maminka Klára si pochvaluje úzké hrdlo na tubě, díky kterému jde gel lépe dávkovat a vydrží tak déle než jiné gely, které zkoušela.

Jaké složky zklidňují bolavé dásně?

Podíl přírodních složek v gelu je celých 100 %. Benzokain, belladonnu nebo chemické záškodníky tu nenajdete. Za největší dříče tu jsou výtažky z heřmánku a měsíčku, který funguje protizánětlivě a pomáhá s hojením. Nelekněte se, že v ingrediencích najdete sorban draselný, odborné studie dokazují, že nejenže není toxický, ale je navíc antibakteriální.1 Gel je díky jemnému složení vhodný už pro prťata od 4 měsíců.

Přírodní složení oceňují obě maminky – ocitujeme Báru, která u konvenčních gelů neměla dobrý pocit z používání, u Jack n´ Jill to cítí následovně: „Vím, co jí dávám do pusinky a nebojím se, když gel spolkne.“

Jak rychle přijde úleva?

Na gel reagují děti individuálně. Zatímco Bářina rok a půl roku stará holčička reagovala zlepšením přibližně do třičtvrtě hodiny až hodiny, kdy byly dásně na pohled méně červené a oteklé, Klářina 11měsíční dcerka pociťovala úlevu už do 10 minut od nanesení na dásně – během této chvilky se uklidnila a přestala plakat.

Jak se Jack n´ Jill gel používá?

Před použitím si umyjte ruce, naneste malé množství (cca velikost hrášku) na prst a vmasírujte na místo, kde se klubou první perličky. Doporučené dávkování je 4× denně nebo podle doporučení lékaře. Na nanášení lze použít i silikonový kartáček na prst, případně ubrousek na dásně a zoubky.

Obě maminky zvolily nanášení pomocí prstu, se kterým ani jedno z dítek nemělo problém. “Holčičce gel chutnal a neměla s tím problém – i díky tomu byla aplikace úplně v pohodě a bez slziček,” pochvaluje si Bára. Nejvíce se oběma osvědčil gel během noci, kdy dětem (i maminkám) pomohl k nerušenému spánku.

Moc děkujeme oběma maminkám (a našim milým zákaznicím) za jejich čas a sdílení zkušeností a postřehů, díky kterým tato recenze mohla vzniknout.

Pomohla vám recenze s rozhodováním? Budeme rádi, když ji nasdílíte i ostatním maminkám, které chtějí ulevit dětem s rostoucími zoubky. 🙂

Hodnocení
Pokud hledáte šetrnou úlevu pro vaše nejmenší v době, kdy se jim prořezávají první zoubky, gel Jack n' Jill vás nezklame. Poskytuje rychlou úlevu a díky přírodnímu složení víte, že dětem neuškodí ani když ho spolknou. Díky příjemné vanilkové chuti je nanášení poměrně jednoduché a ratolesti neprotestují. S praktickým balením, které se vejde do každé kabelky, budete mít navíc gel po ruce vždy, když bude potřeba.
👍 Pro
přírodní složení
rychlá úleva od potíží spojených s klubáním zoubků
příchuť, která dětem chutná
šikovné balení akorát do kapsy
snadná aplikace
není potřeba skladovat v lednici
👎 Proti
trochu vyšší cena ve srovnání s nepřírodními gely
100
Naše hodnocení

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Zvýhodněná sada úklidových přeborníků od Tierra Verde – odmašťovač, čistič skel a uni čistič.Omrknout
Útulný čajový adventní kalendář od Sonnentoru v ilustrované krabičce s 24 kvalitními BIO čaji.Očíhnout
Veganské kapsle Imunacut Forte pro posílení imunitního systému v chladném období od Neobotanics.Omrknout
Aromaterapeutická směs proti migréně v praktické roll-on tyčince od české Nobilis Tilia.Očíhnout
Bestsellerový 2v1 suchý šampon a kondicionér Maca od Kvitku proti vypadávání vlasů.Omrknout
Aroma sada esenciálního oleje a znovuplnitelného inhalátoru Natasha pro uvolnění dýchacích cest.Očíhnout
Nadšená pěstitelka pokojovek a chovatelka útulkových psů. Stejně jako se stará o své huňaté i olistěné mazlíčky, pečuje o svět kolem sebe – proto už jako malá místo hub nosila z lesa odpadky. Psaní o udržitelnějším žití a přírodní kosmetice bere jako možnost šířit své nadšení pro přírodu dál a udělat svět zase o kousek hezčí

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..