Přečtete za: 4 min

RECENZE: Purity Vision Zklidňující Aloe vera gel BIO. Univerzální elixír překvapil hned několikrát

1200x628px fb recenze pv aloe vera gel

Slibuje nelepkavou gelovou konzistenci, zklidnění pokožky na počkání a opečování od kořínků vlasů až po paty. A tak jsem ho proklepla na vlastní vysušenou kůži a věčně rozlítaný vlas – a taky na štípance od hmyzáků a spálení od sluníčka. Kápla jsem na to s Aloe vera gelem od Purity Vision, nebo mu dám v recenzi kapky? Hoďte očkem. 🙂

Tato recenze miluje svobodu a upřímnost. Je tedy nezávislá a do jejího obsahu jsme nezasahovali. Produkty k testování jsme poskytli zdarma a ačkoli jsme čas za sepsání recenze odměnili honorářem, její vyznění bylo mimo naši kontrolu.

Martin z Econea.cz

Jsem tak trochu kosmetický lenoch. Né že bych se nerada čančala, naopak. Ale pětikroková ranní a večerní kosmetická rutina mě prostě nebaví, přeplněná koupelnová skříňka jakbysmet. Takže všechny univerzální parťáky vítám ve své domácnosti s otevřenou náručí. A vřelému přivítání se dostalo i Zklidňujícímu Aloe vera gelu od Purity Vision. Dostal prominentní místo na umyvadle a já se zařekla, že při náznaku jakéhokoli kožního nebo vlasového neduhu po něm chmátnu. A tak chmatám už celý jeden rok.

Rychlé shrnutí

Zklidňující Aloe vera gel od Purity Vision překvapil. Hned několikrát! V první řadě jemňoučkou gelovou konzistencí, která vůbec nelepí a vstřebává se jedna báseň. V druhé řadě svou funkčností. Kápla jsem ho do vlasů, na obličej i celé tělo a účinkoval naprosto spolehlivě. Spálenou kůži od sluníčka zklidní okamžitě, rozlítané háro zkrotí na několik hodin a svědivost pupínku od komára zastaví na počkání. Zamilovala jsem si jeho (multi)funkčnost, přírodní vůni a ten příjemný chladivý pocit na pokožce, který mám po máznutí gelu. Doporučuji ho, kudy chodím, a teď ho doporučím i vám. 🙂

Co je Zklidňující Aloe vera gel od Purity Vision?

  • 100% přírodní univerzální pomocník
  • na vlasy, obličej i tělo
  • zklidňuje a regeneruje, vytváří ochranný film a udržuje vlhkost v kůži
  • vhodný i pro citlivou a ekzematickou pokožku
  • certifikovaný CPK BIO, PETA Curelty Free & Vegan
  • obsahuje Aloe vera, meduňku a spirulinu
f3abfea084591bb4315504dbaf4050b7 purity vision bio aloe vera gel 200 ml 600x.progressive1 ezgif.com webp to jpg converter

Na rychlé shrnutí od Nicol z Econea.cz mrkněte ve videu:

Balení: Opálové sklo a praktická pumpička

Lahvička je z opálového bílého skla, které díky neprůhlednosti chrání obsah a každičkou ingredienci. Je ale kvůli tomu taky poměrně těžká, a tak s ní může být při neopatrné manipulaci trochu trabl. Nicméně jedno žuchnutí z umyvadla přežila bez újmy. Kvůli 200ml objemu se navíc nehodí na cestování s příručním zavazadlem.

Chválu ale budu pět na praktickou plastovou pumpičku, která mi dá vždycky dávku “tak akorát”. Otočením jde navíc jednoduše zamknout a zase odemknout.

👉 Očíhnout zelené poklady od Purity Vision

První dojmy: Nelepkavý Aloe gel? Není možné! Nebo?

K produktům z Aloe vera přistupuju s rezervou. Vždycky ze mě totiž udělaly ulepenou mucholapku. Jemná konzistence gelu pro mě proto byla příjemným překvapením. Skutečně ani trochu nelepí, krásně chladí, velmi rychle se vstřebává do pokožky a snadno se roztírá, takže ho stačí troška a vydrží věčnost. Gel je sám o sobě spíš tekutější než hutně gelový, což vnímám jako milé plus.

Před použitím gel důkladně protřepejte, ať se všechny látky spojí. Já tuhle fázi trochu zalajdačila, a tak místo gelu tekla čirá voda. První dojem byl proto rozpačitý, dalších tisíc dojmů už ale bylo v naprostém pořádku. 🙂 

Vůni bych přirovnala ke kombinaci mentolu a typického Aloe s lehkými tóny heřmánku a dřeva. Vlastně je vůně gelu poměrně specifická, ale moc příjemná.

Barva gelu je zpočátku čirá. Po několika měsících má lehce žlutý nádech. Na vůni ani funkčnost to ale vliv nemá.

Jak se Zklidňující Aloe vera gel používá?

Doslova od hlavy až po paty. Pár tipů házím do odstavců:

Na obličej

Suché šupinky na obličeji byly vlastně hlavní důvod, proč jsem si gel od Purity Vision pořídila. Zkusila jsem všelicos, ale moje tváře pořád připomínaly přepečenou sušenku. Moc šancí jsem gelu nedávala, ale po pár dnech používání jsem měla konečně hebkou, vláčnou a šťavnatou tvář. 🙂 Máznu ho od té doby vždycky, když se mi na obličeji začne tvořit suché nebo začervenalé místečko.

A když si vzpomenu, vťupkám gel jako bázi pod make-up. Pleť je pak krásně vyživená a přijde mi, že na ní make-up lépe drží.

Na vlasy

IMG 8159

Rozlítané vlasy byly hned druhý důvod, proč se u mě gel zabydlel. Máznu ho rukou do celé délky suchých vlasů a na “baby vlásky” okolo obličeje. Háro zůstane zkrocené několik hodin, potom vrstvu gelu obnovím.

A vezmu s tím jedním šmahem i styling vlasů. Gel je neslepí ani nenatuží, ale dá jim tvar. Já ho používám na neposedné kroutící se konečky.

Na spálení od sluníčka i mrazu

Když mám pocit napjaté kůže od sluníčka po opalování nebo větru a mrazu po lyžování, vždycky sáhnu po gelu od Purity Vision. Je to neuvěřitelně rychlá pomoc a úleva. Pokožku zklidní většinou do pěti až deseti minut, zmírní začervenání a ještě ji krásně zregeneruje. Ale to se ví už od pradávna, že Aloe má na podrážděnou pokožku páky. 🙂 

Na štípance od hmyzáků

A vlastně na jakékoli jiné svědivosti a pupínky. Jak já mu poděkovala, když jsem při venčení proběhla kopřivami. Uleví (stejně jako u spálenin) velmi rychle, pokožka přestane svědit do 5–10 minut.

Po holení

Bez gelu už ani ránu. Oholím a máznu – automaticky. Do podpaží, na třísla i nohy. Pokožka není podrážděná a pupínků po holení je o poznání méně.

Na suchou kůži

Univerzálně kdykoli a kamkoli. Já si s ním mažu vysušené ruce a kůžičku kolem nehtů, určitě bude dobrým pomocníkem i pro suché lokty a kolena.

TIP: Dejte si Zklidňující Aloe vera gel před použitím do ledničky. Sám o sobě má chladivý efekt, ale takhle to je pro podrážděnou pokožku ještě větší blaho.

A přihodím ještě jeden tip z recenze od zákazníka Econea.cz Milana G.:

S tímto gelem jsem maximálně spokojen. Výborně se vstřebává a hydratuje. Nosím sandály od jara do podzimu a než jsem tento gel objevil, měl jsem vždy až do krve rozpraskané paty. Poté co jsem tento gel začal pravidelně (vždy na noc) používat jako ‚podkladní‘ vrstvu a po vsáknutí na něj nanesl Revitalizing Foot Cream od URTEKRAM praskliny se na nohách rychle zacelily a už více neobjevily. Tento gel se mi také velice osvědčil jako balzám po holení, jelikož pokožku krásně zchladí a zklidní. Ženě pomohl od ‚suchého‘ čela. Vřele doporučuji 🙂

Složení: Jaké ingredience si v gelu lebedí?

Výrobce uvádí, že hlavní aktivní látky v gelu jsou:

  • BIO Aloe vera, které vytváří ochranný film na pokožce, uzamyká v ní vlhkost a brání vysušování. Navíc díky vysokému obsahu vitaminu A a E urychluje regeneraci a zklidňuje podrážděnou kůži.
  • BIO Meduňkový voda hydratuje a zklidňuje, vhodná je pak zejména pro citlivou pleť.
  • BIO Heřmánková voda brání zarudnutí a čistí pleť.
  • Extrakt ze sladkovodní řasy spiruliny podporuje růst vlasů a má vysoce energizující účinky.

Pečujících ingrediencí ale skrývá Zklidňující Aloe vera gel mnohem víc. Třeba prášek z mořské řasy puchratky kadeřavé, která usnadňuje rozčesávání vlasů a hydratuje pokožku.

087A80FC 9F66 4AA8 8BA9 83F804168C88 1 105 c

Pomohla vám recenze s rozhodováním? Sdílejte ji, prosím, mezi své známé.

Hodnocení
Za vše mluví, že Zklidňující Aloe vera gel od Purity Vision používám už rok. Pomáhá mi hlavně na suché šupinaté tváře a rozlítané elektrizující vlasy. Máznu ho ale vždycky, když mám trochu podrážděnou pokožku – po opalování, lyžování, po holení, na spálení od kopřiv nebo bodnutí od komára. Úleva přichází zpravidla do 5–10 minut. Gel má tekutější konzistenci, takže se snadno roztírá a rychle vstřebává. Vůbec nelepí (jako běžné Aloe vera produkty) a krásně chladí. Je to univerzální pomocník pro celou rodinu a v mé koupelně má své pevné místo.
👍 Pro
je univerzální – na vlasy, obličej i tělo
tekutější konzistence, která se snadno roztírá
ani trochu nelepí
příjemně voní
elektrizující vlasy zkrotí na několik hodin
podrážděnou pokožku zklidní do 5–10 minut
je vhodný i pro citlivou a ekzematickou pokožku
stačí ho troška, takže vydrží věčnost
👎 Proti
lahvička z poměrně těžkého opálového skla
po pár měsících zežloutnul, ale na vůni ani fuknčnost to nemělo vliv
98
Hodnocení

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

BIO opalovací mléko pro děti a citlivou pokožku SPF 50+ s přírodními minerálními filtry od laSaponaria.Omrknout
Svěží krémový deodorant pro dámy i pány od Ben & Anna. Bez jedlé sody, v kompostovatelné dóze.Očíhnout
Pestrobarevné luční kvítí v 6 semínkových bombách Blossombs a designovém jarním boxu.Omrknout
Úklid vcukuletu se silně koncentrovaným univerzálním čističem Mulieres s vůní růžové zahrady.Očíhnout
Prací gel na funkční sportovní textil s vůní eukalyptu a v BIO kvalitě od moravské Tierra Verde.Omrknout
Zdravé exotické mlsání v podobě manga sušeného na slunci od značky Sunny Fruit.Očíhnout
Nezaplétá si větvičky do vlasů a nenosí lupení místo sukně. Přesto občas tančí bosá na louce, dumá nad noční oblohou, učí se porozumět němé řeči svého hafana a přemýšlí. Nad tím, jak život v moderní době propojit s přírodou. Nad tím, jak šetrně pečovat o planetu a o sebe zároveň. Nad tím, jak to vyťukat do klávesnice a předat poselství dal. Krůček po krůčku.

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..