Přečtete za: 2 min

Moltex tasí nové ekoplenky Pure & Nature pro malé hrdin(k)y

dětské ekoplenky

Máte doma malého hrdinu nebo hrdinku a lámete si hlavu nad tím, do čeho je přebalovat? Co dělat, když nemáte čas a prostor na bezplenkovou komunikační metodu ani na praní látkových plen? Vyhněte se tomu, abyste za 2 roky používání běžných jednorázových plínek připravili planetě “nadílku” v podobě 1 tuny odpadu plné škodlivé chemie.1 S ekologickým řešením pro přírodu a se zdravou variantou pro dětskou zadničku přišla už v roce 1961 německá firma Moltex. Tehdy jako první na světě, jako pravý zeleně-průkopnický hrdina.

Vylepšené plenky Pure & Nature

ekoplena pro děti Možná víte, že na trhu byly dlouhé roky zdravé plenky Moltex nature No. 1. Byly ekologické, příjemné, spolehlivé a patřily mezi nejlepší eko plenky široko daleko – tedy nejen na evropském trhu. Vývojáři firmy Moltex nelenili a dál přemýšleli, co by se dalo na plenkách vylepšit pro spokojenost dětí, rodičů i planety. A protože komu se nelení, tomu se zelení, přišli hned na několik věcí.

Co je tedy na nové řadě Pure & Nature nového?

Dítě jako v bavlnce

matka se usmívá na dítě Nová řada plenek se vyrábí ze samých dobrých věcí. A nemyslíme to tak, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Velkou část plenek Pure & Nature tvoří bavlna, cukrová třtina a kukuřice. Jsou díky tomu hebčí a měkčí než ty předchozí. A dokonce i jejich obal je ekologický – z recyklovatelného plastu z cukrové třtiny. V těchto “zelených” plenkách samozřejmě nenajdete ani stopu chloru, latexu  a parfému, které jsou v jednorázových běžných plenkách a dráždí dětskou pokožku. Můžete tedy zapomenout na vyrážky a opruzeniny způsobené právě složením běžných plen.

👉 Očíhnout zelené poklady od Moltex

Pohodlnější nošení a sucho

novorozeně s matkou Plenky mají praktický tvar, ve kterém si dítě může hovět i skotačit, jak se mu zachce. Elastické pásky se starají o to, aby plenka pevně držela na zadečku a její obsah zůstal jen tam, kde má. Tyto eko plenky mají srovnatelnou “výdrž” s běžnými jednorázovými plenkami – udrží vlhkost až 12 hodin. A to už je něco!

Zdravé a eko skrz naskrz

Protože jsou děti to nejcennější, co máme, je dobré vědět, co na jejich tělíčko dáváme za materiály.

Všechny každodenní hrdiny-rodiče proto určitě potěší následující nadupané certifikace:
  • plenky neobsahují žádné nežádoucí chemické látky (Oeko-tex Standard 100),
  • suroviny, výroba, používání i likvidace plenek jsou šetrné k životnímu prostředí (EU Ecolabel),
  • všechny složky plenek jsou hypoalergenní (AllergyCertified) a bezpečné pro pokožku (Dermatest – 5 hvězdiček),
  • celulóza pochází z lesa, který je obhospodařován šetrně a udržitelně (FSC certifikace).

Barevný svět v rodičově hrsti

dítě s plenou Rodiče přebalují děti v průměru pětkrát až šestkrát za den. A všem se veseleji kouká na zajímavé obrázky než na nudnou bílou plenku. Proto si v Moltexu řekli, že nová řada bude plná veselých potisků, které potěší děti i rodiče. Barevný inkoust, kterým jsou obrázky na plence natištěné, je naprosto bezpečný a certifikovaný. Uvidíte, jak budou děti na obrázky zvídavě koukat. A vám se bude radostněji přebalovat.

Firma svítící zeleně

dítě se slunečnicí Moltex si dává záležet na tom, aby nejen jejich plenky byly “zelené”, ale také celá firma. Protože chtějí dětem, kterým dnes plenky vyrábí, zajistit ekologicky bezpečnou budoucnost. Proto jedou na zelenou elektřinu, vyznávají zero-waste, odpovědně vybírají suroviny, kontrolují dodavatele a vylaďují celý proces výroby tak, aby snižovali spotřebu materiálu, energie i emisí v dopravě. Za toto hrdinské snažení získali už potřetí ocenění Green Brands. To dostávají firmy, které vyrábí šetrně k životnímu prostředí a podporují ochranu přírody a zdrojů.

eko pleny Moltex
Ekologické pleny z Německa s historií od roku 1961

Až si budete vybírat, do čeho přebalíte své nejmenší každodenní hrdiny, přečtěte si také náš článek 2 rizika běžných plenek, které z obalu nevyčtete. Běžné pleny se rozkládají až 400 let. Biodegradabilní části plenek Moltex se na skládce rozloží už za 2-4 roky. Ano, plenky Moltex patří do černé popelnice. A předtím na každý dětský zadeček – v 5 variantách pro děti od 2 do 25kg.

 

Prosíme, sdílejte článek se svým okolím. Třeba tu někdo najde inspiraci k prvním zeleným krůčkům:

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Zvýhodněná sada úklidových přeborníků od Tierra Verde – odmašťovač, čistič skel a uni čistič.Omrknout
Navrh bez nazvu 4 Útulný čajový adventní kalendář od Sonnentoru v ilustrované krabičce s 24 kvalitními BIO čaji.Očíhnout
Navrh bez nazvu 5 Veganské kapsle Imunacut Forte pro posílení imunitního systému v chladném období od Neobotanics.Omrknout
Navrh bez nazvu 6 Aromaterapeutická směs proti migréně v praktické roll-on tyčince od české Nobilis Tilia.Očíhnout
Navrh bez nazvu 7 Bestsellerový 2v1 suchý šampon a kondicionér Maca od Kvitku proti vypadávání vlasů.Omrknout
Navrh bez nazvu 8 Aroma sada esenciálního oleje a znovuplnitelného inhalátoru Natasha pro uvolnění dýchacích cest.Očíhnout

Zdroje důležitých tvrzení

Zdroje důležitých tvrzení
1 https://ehp.niehs.nih.gov/122-a70/
Milovnice přírody a všeho živého. Ekologie pro ni začala být tématem, když žila dva měsíce na ostrově a viděla na vlastní oči, jaký dopad má každý lidský krok. Voda se neztrácela kdesi nenápadně v trubkách jako ve městech, vše bylo najednou odhalené. To jí navždy změnilo pohled na přírodu. V Econea.cz se jí splnil sen, že může o každodenních ekologických volbách psát.

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..