Přečtete za: 3 min

Jaká je pánská řada produktů laSaponaria aneb co chtějí muži od kosmetiky

Pánská řada laSaponaria, pohled do mužské duše

Stále více mužů používá kosmetické produkty. Počty mužských blogerů a youtuberů celosvětově stoupají1 a trh s kosmetikou roste stabilně právě díky pánské poptávce. V zahraničí už frčí i pánská dekorativní kosmetika. Jak jsou na tom čeští muži? Dělají pokroky. Pojďme se podívat jaké.

Proměna českých mužů

Hipsterská módní vlna zvedla zájem o pánskou kosmetiku
Hipsterská módní vlna zvedla zájem o pánskou kosmetiku

Čeští muži stále častěji kupují produkty pro péči o pleť a krémy proti vráskám určené jen mužům, což dříve nedělali2. Hipsterská módní vlna zvedla zájem o přípravky na úpravu a péči o vousy, pleťové gely a emulze3. Svou roli hrají v současných trendech i sociální sítě. Influenceři sdílí svým followers, jak o sebe pečovat a jak má moderní muž vypadat. K tomu přidejme ještě stoupající zájem o vegetariánství, veganství, ekologii a práva zvířat a máme tady novou generaci mužů, kteří se už nespokojí s jedním produktem 3v1 na tělo, vlasy i obličej, který se krčí v jejich sprchovém koutě. Dnešní muži chtějí stále častěji kvalitní produkty, stylový design, přírodní složení a žádné testování na zvířatech. Pěkná proměna, že?

Testováno na mužích

Marťák z našeho týmu
Marťák z našeho týmu

A tak jsme si v Econea.cz řekli, že necháme pánskou řadu přírodní kosmetiky od laSaponaria, která všechny tyto náročné požadavky moderního muže splňuje,  otestovat pány z našeho týmu.

Marťák a Matúš se stali našimi testovacími subjekty. Záměrně jsme vybrali dva odlišné typy a zkoumali jejich preference.

 

Matúš z našeho týmu
Matúš z našeho týmu

Jeden pracuje zejména fyzicky ve skladu a druhý je zanořený v administrativě. Oba jsou ale hodně v pohybu, ačkoliv každý jinak.

Kluci se do svých rolí pokusných “králíků” obuli, a tak s vámi můžeme sdílet jejich postřehy a dojmy.

 

Pojďme na to:

 

Sprcháč a šampon, základy pánské kosmetiky

Ať už se muž o produkty zajímá, nebo ne, sprcháči a šamponu se nevyhne. Pokud tedy nepoužívá na svou hygienu jen a pouze mýdlo. 😉 Co říkají naši muži na pánský sprchový gel a šampon s konopím 2v1 BIO?

pánský sprchový gel a šampon
Pánský sprchový gel a šampon s konopím laSaponaria

Marťák
„Příjemně voní, dobře pění, vlasy byly po umytí hydratované a hebké, po umytí těla nejsem suchej, ale hezky vláčnej a heboučkej. Negativa jsem žádná nenašel.”

Matúš
„Vyhovuje mi, že není přeparfémovaný a přirozeně voní přísadami, které obsahuje. Velmi si jej oblíbila hlavně moje pokožka hlavy, která jej vyžaduje každé 2 až 3 dny. To je doba, kdy mi vydrží vlasy bez mastnoty a zároveň se netvoří lupy, ke kterým mám jinak sklony, co mi paměť sahá. Co mě velmi mile překvapilo je množství, které stačí na to, aby se vytvořila bohatá pěna. Tento šampon se dá plnohodnotně používat i jako sprchový gel, ale byla by popravdě škoda nepoužít jej hlavně jako šampon.”

Pánská pěna na holení

Pánská pěna na holení BIO "Východ slunce"
Pánská pěna na holení BIO „Východ slunce“

Je další jasná položka i v té nejzákladnější mužské kosmetické výbavě. Co na pánskou pěnu na holení BIO Východ slunce říká náš Marťák?


Marťák

„Hezky nevtíravě voní, dobře pění, nevysušuje jako mýdlo na holení nebo konvenční pěna, zjemňuje kůži, ulehčuje holení a je vhodná pro citlivou kůži. Holte se rychle, protože pěna má tendenci rychle opadat.”

 

 

Italská laSaponaria je vědomá laboratoř řemeslné výroby přírodní kosmetiky. Mísí tradici babiček s nejmodernějšími výzkumy.

Bez balzámu hebká tvář není

Pánský gel po holení BIO "Duha"
Pánský gel po holení BIO „Duha“

Po holení přichází na řadu balzám. Pro tenhle účel vytvořila laSaponaria pánský gel po holení bio s názvem Duha. Co na něj říká Marťák?


Marťák

„Zklidňuje pleť, nedělá žádný mastný povlak, místo toho je pleť jemná a svěží. Po pěně na holení ho stačí použít jen trošku. Negativa jsem žádná neodhalil.”

Deodorant, celodenní společník

Pánský deodorant s konopím BIO
Pánský deodorant s konopím BIO

By měl ideálně vystačit na celý den, ale u mnoha značek tomu tak není. Proto jsme deodorant s konopím od laSaponaria nechali Marťáka testovat v zatěžkávacích podmínkách – během vánočním frmolu ve skladu. Jak ho hodnotí?

Marťák
„Deodorant vydrží dlouho, ráno nastříkám a po dlouhém pracovním dni ve skladu je ještě trochu cítit. Vůně není nijak výrazná, žádná “klasická” parfémová, ale naopak příjemná přírodní, která mi časem přirostla k nosu. Úplně stačí jedno stříknutí. Deodorant je hodně tekutý, takže stříkněte jen jednou, ať se vyhnete jeho stékání.”

Pleťové sérum na uklidnění

Zklidňující pleťové sérum pro pány BIO "Síla květin"
Zklidňující pleťové sérum pro pány BIO „Síla květin“

Pánská řada od laSaponaria myslí i na podrážděnou pleť. Proto vytvořili zklidňující pleťové sérum pro pány BIO Síla květin vhodné po holení nebo náročném dni. Koncentruje v sobě zklidňující ingredience z přírody – konopný olej, výtažky z heřmánku, zeleného čaje a šalvěje. Pleť je po něm voňavá, svěží a hydratovaná. Co na něj říkal Marťák?

Marťák
„Po pěně na holení a balzámu po holení od laSaponaria není pokožka podrážděná, takže jsem účinky séra nepozoroval.”

„Z produktů laSaponaria je příroda cítit každým coulem.” Matúš

Co k tomu dodat

Pánská řada produktů od laSaponaria
Pánská řada produktů od laSaponaria

Jak vidíte, pánská řada produktů neznamená hned dekorativní kosmetiku, ale běžné produkty do koupelny. Ty už jsou dnes místo z pochybného složení pro tělo a přírodu z kvalitních ingrediencí a s certifikacemi. laSaponaria pracuje s lokálními surovinami a produkty balí do recyklovaných plastů nebo bioplastů. Navíc nabízí vysokou kvalitu za férovou cenu. Až tedy budete chtít udělat radost sobě nebo mužům ve vašem okolí, víte po čem sáhnout.

👉 Očíhnout zelené poklady od Lasaponaria

Prosíme, sdílejte článek dál, ať inspiruje další zelené hrdiny k ekologičtější a zdravější péči o sebe i planetu:

Nejoblíbenější zelené poklady

Vyzobali jsme ty nejzelenější favority, se kterými nešlápnete vedle:

Zvýhodněná sada úklidových přeborníků od Tierra Verde – odmašťovač, čistič skel a uni čistič.Omrknout
Navrh bez nazvu 4 Útulný čajový adventní kalendář od Sonnentoru v ilustrované krabičce s 24 kvalitními BIO čaji.Očíhnout
Navrh bez nazvu 5 Veganské kapsle Imunacut Forte pro posílení imunitního systému v chladném období od Neobotanics.Omrknout
Navrh bez nazvu 6 Aromaterapeutická směs proti migréně v praktické roll-on tyčince od české Nobilis Tilia.Očíhnout
Navrh bez nazvu 7 Bestsellerový 2v1 suchý šampon a kondicionér Maca od Kvitku proti vypadávání vlasů.Omrknout
Navrh bez nazvu 8 Aroma sada esenciálního oleje a znovuplnitelného inhalátoru Natasha pro uvolnění dýchacích cest.Očíhnout

 

Zdroje důležitých tvrzení

Zdroje důležitých tvrzení
1 https://en.wikipedia.org/wiki/Male_cosmetics
2 https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/panska-dekorativni-kosmetika-make-up.A190607_132341_ekonomika_are
3 ibid.
Milovnice přírody a všeho živého. Ekologie pro ni začala být tématem, když žila dva měsíce na ostrově a viděla na vlastní oči, jaký dopad má každý lidský krok. Voda se neztrácela kdesi nenápadně v trubkách jako ve městech, vše bylo najednou odhalené. To jí navždy změnilo pohled na přírodu. V Econea.cz se jí splnil sen, že může o každodenních ekologických volbách psát.

Diskuse a zkušenosti

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..